Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού που αντικαθιστά τον Όσκαρ Γκαρθία έπειτα από τρεις μήνες

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού που αντικαθιστά τον Όσκαρ Γκαρθία έπειτα από τρεις μήνες
15 Μαΐου 2018

(ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)*

 

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, ο Ολυμπιακός είδε τους προπονητές του να έρχονται και να παρέρχονται, καθώς η τεχνική ηγεσία της ομάδας άλλαξε χέρια τρεις φορές.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν τη σεζόν με τον Χάσι, συνέχισαν με τον Λεμονή, αργότερα τα ηνία πήρε ο υπηρεσιακός προπονητής Κόντης, ενώ στις 5 Ιανουαρίου το τιμόνι της ομάδας ανέλαβε επίσημα ο Καταλανός Όσκαρ Γκαρθία.

Ο λόγος; Η διοίκηση προσπαθούσε να κάνει τον Ολυμπιακό να επανακτήσει το χαμένο έδαφος στον δρόμο για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος, θεωρώντας ότι για την κακή εικόνα της ομάδας ήταν εξ ολοκλήρου υπεύθυνος ο εκάστοτε προπονητής. Μάταια, όμως. Η φετινή κακή απόδοση των ερυθρόλευκων προφανώς και δεν ήταν αποκλειστική ευθύνη του προπονητή, αφού ακόμα και με τον Όσκαρ Γκαρθία, ο οποίος έχει ένα σημαντικό προπονητικό προφίλ, όχι μόνο έχασαν τη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά έμειναν έξω και από το Κύπελλο Ελλάδος, το οποίο τελικά διεκδίκησαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Αρχές Απριλίου, ο Ισπανός τεχνικός, γνωστοποίησε την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό έχοντας έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση για τη λύση της συνεργασίας τους. Η ρήξη ήρθε μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στον Λεβαδειακό. Το ματς έληξε ισόπαλο με αποτέλεσμα να μείνει ο Ολυμπιακός έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και να βγει οριστικά από τη μάχη της διεκδίκησης της πρώτης θέσης της Σούπερ Λιγκ. Το γεγονός αυτό στάθηκε αφορμή για την απόφαση του Προέδρου της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη, να στείλει σε πρόωρες διακοπές την πρώτη ενδεκάδα και κατά συνέπεια, έφερε και την παραίτηση του Όσκαρ Γκαρθία.

Στις δηλώσεις του ο Καταλανός ανέφερε ότι αποχωρεί έπειτα από τρεις μήνες προκειμένου “να δώσει στην ομάδα περισσότερο χρόνο ώστε να προετοιμάσει με ηρεμία την ερχόμενη σεζόν”, ενώ απευθυνόμενος στον πρόεδρο, τους εργαζομένους, τους παίκτες και τους φιλάθλους της ομάδας, τους ευχαρίστησε για την αγάπη και τον σεβασμό που έδειξαν στο πρόσωπό του και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα σεζόν.

Επί του παρόντος και μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν, το ρόλο του υπηρεσιακού προπονητή της ομάδας ανέλαβε και πάλι ο Χρήστος Κόντης, ο οποίος, όμως, με την έναρξη της νέας σεζόν θα δώσει τη θέση του στον Πέδρο Μαρτίνς. Ο 47χρονος Πορτογάλος τεχνικός, ήρθε σε συμφωνία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των ερυθρόλευκων και η επίσημη παρουσίασή του στα ΜΜΕ έγινε την Τρίτη 8 Μαΐου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, πρώην προπονητής της Βιτόρια Γκιμαράες και μία από τις πλέον αξιόπιστες προπονητικές προσωπικότητες στην Πορτογαλία, οδήγησε την ομάδα στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος, πίσω από κορυφαίες ομάδες της χώρας όπως η Πόρτο, η Σπόρτιγκ Λισσαβόνας και η Μπενφίκα, αλλά και ως τον τελικό του Κυπέλλου παρά τον πενιχρό προϋπολογισμό που είχε στη διάθεσή του. Προηγουμένως, είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ρίο Άβε και μάλιστα, της εξασφάλισε την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ έχοντας καταφέρει να την ανεβάσει στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Νωρίτερα, είχε επίσης εκτελέσει χρέη προπονητή και στον πάγκο της Μαρίτιμο.

Ωστόσο, ο Μαρτίνς φαίνεται να έχει ήδη σηκώσει τα μανίκια προσπαθώντας να βρει τι δεν πήγε καλά φέτος με τον Ολυμπιακό και δεν κατάφερε να υλοποιήσει τους στόχους του. Μάλιστα, εκτός από βίντεο αγώνων που έχει δει, ταξίδεψε στα Γιάννενα για να παρακολουθήσει το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας για αυτή τη σεζόν. Διαπίστωσε, λοιπόν, ότι η ομάδα έπασχε σημαντικά στην αμυντική και στη μεσαία γραμμή καθώς και στο δημιουργικό κομμάτι• ένα γεγονός, που όπως τόνισε, συνέβαλλε σε μεγάλο βαθμό στην κακή εικόνα του φετινού Ολυμπιακού.

Συνεπώς, όπως συνέστησε στη διοίκηση ο Πέδρο Μαρτίνς, προκειμένου ο Ολυμπιακός να ανανεωθεί και να γίνει πάλι ανταγωνιστικός επιβεβαιώνοντας τη φήμη του ως η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα, θα πρέπει να στραφεί άμεσα προς την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού και ενός αμυντικού μέσου, πάνω στους οποίους θα θεμελιώσει ο 47χρονος τεχνικός τη νέα ομάδα.

*Άρθρο της Γεσθημανής Μικροπούλου
Με πληροφορίες από:

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ