Εφημερίδα Κοινωνική

ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ: Αν ρωτήσετε τους πολίτες πόσο βελτιώθηκε η καθημερινότητά τους, αυτή την απάντηση θα πάρετε

ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ: Αν ρωτήσετε τους πολίτες πόσο βελτιώθηκε η καθημερινότητά τους, αυτή την απάντηση θα πάρετε
25 Μαΐου 2018

Σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός συνδυασμός ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τριπλάσιας διάρκειας από τον προγραμματισμένο χρόνο, αφού ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν εκτιμήσει ότι δυο ώρες αρκούν για τον Απολογισμό των Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους 2017 (άρθρο 217 του Κώδικα Δήμων), η δημοτική παράταξη «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» ανέπτυξε τις απόψεις της για τα καλώς και κακώς κείμενα σε τούτη την πόλη που χρόνια τώρα αναζητά την ταυτότητά της. Μια ταυτότητα που της στερεί και αυτή η Δημοτική Αρχή, καθώς λείπει το όραμα, ο σχεδιασμός και η προσήλωση, ενώ περισσεύει η κομπορρημοσύνη.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (23-5-2018) ακούστηκαν από την παράταξη της πλειοψηφίας μόνο επιτυχίες, επιτυχίες παντού, ακόμα και στο ποσοστό των καμένων λαμπτήρων. Πρώτη πόλη ο Πειραιάς πανευρωπαϊκά με τις λιγότερες καμένες λάμπες στους δρόμους. Αλήθεια, πως μετριέται το σκοτάδι; Γιατί σκοτάδι είναι η στεγνή παράθεση ενεργειών και αριθμών.

Για το ΛτΑ η συζήτηση των Πεπραγμένων είναι μια ευκαιρία καταγραφής του τι έγινε, αλλά και του τι και πως μπορεί να γίνει, μέσα από διαδικασίες οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης και από νέο εσωτερικό οργανόγραμμα των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου ο σχεδιασμός να εμπνεύσει και να υλοποιηθεί.

Πάντως, το ΛτΑ δεν διστάζει να κρίνει κάποια θετικά που έγιναν.

Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι οι πολίτες θα απαντήσουν αρνητικά στην ερώτηση αν η καθημερινότητά τους βελτιώθηκε από το 2014 ή έστω μέσα στο 2017.

Και αυτό γιατί:

· η πόλη μας διακρίνεται για την αυθαιρεσία, την ανομία και την ατιμωρησία. Κατάσταση που έρχεται απ’ το παρελθόν, διατηρείται και αναπαράγεται με νέους θύλακες παραβατικότητας που εδραιώθηκαν τα τελευταία χρόνια.

· ο πολίτης – κάτοικος αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία, τον χλευασμό και την περιφρόνηση όταν παίρνει το θάρρος να διαμαρτυρηθεί για ό,τι ευτελίζει την ποιότητα ζωής του, ενώ μπλέκει σε ατελείωτα γραφειοκρατικά γρανάζια -ξοδεύει χρήμα και χρόνο- και συνήθως δεν δικαιώνεται, όσο πασίδηλα δίκαιο κι αν είναι το αίτημά του

· η ανάπτυξη και η εργασία μένουν προτάσεις στο πρόγραμμα του «Πειραιάς Νικητής».

· οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι Πρασίνου παραμένουν επιθυμίες ανεκπλήρωτες.

· η καθαριότητα παραμένει μείζον θέμα, αφού ο Πειραιάς εξακολουθεί να θεωρείται βρώμικη πόλη, παρόλες τις προσπάθειες που καταβάλει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

· οι δημοτικές κοινότητες, που θα μπορούσαν να είναι κύτταρο της δημοκρατικής και λαϊκής συμμετοχής, παραμένουν άνευρα σώματα που περιορίζονται και περιχαρακώνονται σε αποφάσεις για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ