Εφημερίδα Κοινωνική

Κρατική αποπληρωμή στεγαστικού δανείου 101.000 ευρώ σε αστυνομικό, θύμα εγκλήματος βίας

Κρατική αποπληρωμή στεγαστικού δανείου 101.000 ευρώ σε αστυνομικό, θύμα εγκλήματος βίας
29 Μαΐου 2018

Την αποπληρωμή εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών του στεγαστικού δανείου α’ κατοικίας του θύματος εγκλήματος βίας, ανθυπαστυνόμου Βασίλειου Μαρτζακλή, ύψους 101.000 ευρώ, πραγματοποίησαν με κοινή απόφασή τους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νικόλαος Τόσκας και οι υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 11ης Μαΐου 2014, ο ανθυπαστυνόμος Βασίλειος Μαρτζάκλης επιστρέφοντας στην οικία του και εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, αντιλήφθηκε συμπλοκή μεταξύ ιδιοκτήτη κοντινού σπιτιού και οπλισμένου με μαχαίρι Ρομά διαρρήκτη.

Επενέβη άμεσα και με αυτοθυσία διέσωσε τον πολίτη, πλην όμως κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε θανάσιμα, από τις μαχαιριές που δέχθηκε στα πλευρά από το δράστη. Ακολούθησε τότε αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό των Ρομά όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο δράστης.

Τώρα, με την υπ΄ αριθμ. ΔΟΔΑ 0005812 ΕΞ 2018 απόφαση των κ.κ. Τόσκα και Τσακαλώτου και σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 1897/1990 «περί απονομής συντάξεως και παροχής βοηθείας σε θύματα τρομοκρατίας, κ.λπ.», πραγματοποιήθηκε η αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου α’ κατοικίας του ανθυπαστυνόμου Βασίλειου Μαρτζακλή, ύψους 101.000 ευρώ. Η εν λόγω δαπάνη θα βαρύνει με το αντίστοιχο ποσό τον κρατικό προϋπολογισμό και εντάσσεται στις πιστώσεις του υπουργείου Οικονομικών του οικονομικού έτους 2018.

Η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε, στο Β΄ τεύχος και στο 1.889 φύλλο της Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ