Εφημερίδα Κοινωνική

Εκτός «νόμου»… αλλά ΔΗΜΟΣ διαγράφει χρέη πολιτών

Εκτός «νόμου»… αλλά ΔΗΜΟΣ διαγράφει χρέη πολιτών
18 Μαΐου 2018

Στη διαγραφή χρεών συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών αλλά και σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού προχωρά άμεσα όπως ανακοινώθηκε σε Συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Πελεκούδας.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος ανέφερε τα εξής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης:

Σας καλέσαμε σήμερα για να σας ενημερώσουμε για δύο σημαντικές πρωτοβουλίες του Δήμου μας. Πρόκειται για τις κινητοποιήσεις που διοργανώνουμε μαζί με Εργατικά Συνδικάτα, Συλλόγους Επαγγελματοβιοτεχνών και άλλους μαζικούς λαϊκούς φορείς ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας και την ενίσχυση του αγώνα για δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.

Όπως ήδη σας είναι γνωστό, το Δημοτικό μας Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του με θέμα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αποφάσισε κατά πλειοψηφία, (οι παρατάξεις της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν τη συγκεκριμένη απόφαση, με βασικό επιχείρημα τη νομιμότητα), να προχωρήσει στα εξής:

1. Πλήρη διαγραφή σε μακροχρόνια ανέργους και ενταγμένους στο ΚΕΑ

2. Πλήρη διαγραφή σε άτομα που έχουν οικογενειακό εισόδημα την τελευταία 5ετία κατά μέσο όρο έως 12.000€, μία κατοικία και δεν έχουν κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο.

3. Πλήρη διαγραφή σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000€ και μία κατοικία.

4. Από 12.000€-25.000€ οικογενειακό εισόδημα, να γίνει διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και καταβολή του χρέους σε 200 δόσεις.

5. Από 25.000-50.000€ διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και αποπληρωμή του χρέους σε 150 μηνιαίες δόσεις.

6. Οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ενταγμένοι στο ΚΕΑ και όσοι την τελευταία πενταετία έχουν μέσο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000, να μην επιβαρύνονται με την προβλεπόμενη από το νόμο επιβάρυνση που αφορά την κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτίσματος.

Τη Δευτέρα 21 Μάη, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων στη Βουλή, πλην της Χρυσής Αυγής, στις οποίες θα επιδώσουμε τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ