Εφημερίδα Κοινωνική

Αν είναι δυνατόν!-Το Υπουργείο Ναυτιλίας αναγκάζει με Π.Δ. τους Δήμους που έχουν παραλίες, εκτός από ναυαγοσώστες, να αγοράσουν και σκάφη!

 Breaking News

Αν είναι δυνατόν!-Το Υπουργείο Ναυτιλίας αναγκάζει με Π.Δ. τους Δήμους που έχουν παραλίες, εκτός από ναυαγοσώστες, να αγοράσουν και σκάφη!
31 Μαΐου 2018

Ανάστατοι είναι οι περισσότεροι δήμοι της χώρας, αυτοί που έχουν στη διαχείρισή τους παραλίες, αφού το Υπουργείο Ναυτιλίας με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στα μέσα του Απριλίου, τους υποχρεώνει πέρα από τους ναυαγοσώστες να διαθέτουν και ναυαγοσωστικά σκάφη ειδικών προδιαγραφών καταλλήλως εξοπλισμένα και επανδρωμένα! Αν και το αίτημα του Υπουργείου φαντάζει εύλογο, πρακτικά είναι αδύνατον, αφού για να πραγματοποιηθεί η αγορά των συγκεκριμένων σκαφών χρειάζεται, πέρα από το κόστος της δαπάνης, ειδικός διαγωνισμός που για να ολοκληρωθεί στην καλύτερη περίπτωση χρειάζονται 3 μήνες. Οι παραλίες επίσημα «ανοίγουν» σήμερα 1η Ιουνίου. Σε περίπτωση ατυχήματος, οι αιρετοί της τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι εκτεθειμένοι αφού ενδέχεται να υπάρχει εναντίον τους δίωξη. ΚΕΔΕ και το πανελλήνιο όργανο των ναυαγοσωστών αντιδρούν ζητώντας αναστολή του Προεδρικού Διατάγματος για τη φετινή σεζόν ( 1 Ιουνίου – 31 Σεπτεμβρίου) και την εφαρμογή του την επόμενη χρονιά ώστε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία. Η Κοινωνική θα σας μεταφέρει περισσότερα στοιχεία τις επόμενες ημέρες.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ