Εφημερίδα Κοινωνική

Χάος με τα πλαστά δικαιολογητικά στο διαγωνισμό των 8.171 εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων

 Breaking News

Χάος με τα πλαστά δικαιολογητικά στο διαγωνισμό των 8.171 εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων
26 Απριλίου 2018

Τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στους δήμους με τις προσλήψεις των 8.171 εργαζομένων στην καθαριότητα βάσει των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ καθώς έχει διαπιστωθεί ότι πολύ κόσμος προσλήφθηκε με πλαστά δικαιολογητικά ή με λάθος μόρια σε σχέση με τα πραγματικά κοινωνικά κριτήρια που έχει.

Πολλοί δήμαρχοι αρνούνται να προσλάβουν τους νέους εργαζόμενους τους καθώς δεν μπορούν να ελέγξουν την νομιμότητα των δικαιολογητικών τους. Επιπλέον φοβούνται να ρισκάρουν να προσλάβουν κάποιον που μπορεί αργότερα να αποδειχθεί ότι δεν έπρεπε να είχε προσληφθεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Οι δήμοι αυτοί περιμένουν το ΑΣΕΠ να εκδώσει τους οριστικούς πίνακες των επιτυχόντων οι οποίοι λόγω του ελέγχου που πρέπει να γίνει σε κάθε μια περίπτωση αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι, ίσως και αργότερα. Πολλοί δήμαρχοι στην ουσία έχουν τρομοκρατηθεί με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα πλαστά δικαιολογητικά και ειδικά μετά το περιστατικό που συνέβη στο δήμο Πειραιά όπου επιτυχών του διαγωνισμού με ειδικότητα οδηγού πήγε να εργαστεί και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης!

Την ίδια στιγμή το ΑΣΕΠ εκτός από τον έλεγχο που πρέπει να κάνει στις 120.000 αιτήσεις που κατατέθηκαν πρέπει να ελέγξει και τις χιλιάδες ενστάσεις που του έχουν κατατεθεί από μετέχοντες στον διαγωνισμό οι οποίοι θεωρούν ότι αδικήθηκαν με βάσει τα αποτελέσματα των προσωρινών πινάκων. Οι συµβασιούχοι που δεν κατάφεραν να προσληφθούν είναι αποφασισμένοι να φτάσουν το θέµα έως το τέλος και δεν προτίθενται να καταθέσουν εύκολα τα όπλα. Χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν προσφύγει στη ∆ικαιοσύνη ζητώντας την παράταση των συμβάσεων τους και την παραµονή τους στις θέσεις εργασίας τους. Προς το παρόν οι εποχικοί υπάλληλοι στους Δήµους Παλλήνης, Αγίου Δηµητρίου, Σιθωνίας έχουν κερδίσει την επαναπρόσληψή τους, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται ακόµα δεκάδες δικαστικές αποφάσεις και ασφαλιστικά μέτρα για άλλους δήµους.

Αυτοί που έχουν πιάσει δουλειά είναι μόνοι οι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι, καθώς είναι γνωστοί στο εκάστοτε δήμο οι οποίοι όμως δεν ξεπερνούν το 30% από το σύνολο των προσληφθέντων. Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις δήμων όπως το Μαρούσι όπου οι παλιοί συμβασιούχοι – παρατασιούχοι ανέρχονται μόλις στο 10%των εργαζομένων που πέτυχαν στο διαγωνισμό, σύμφωνα πάντα με τους προσωρινούς πίνακες.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ