Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Ψάχνουν το «μεγάλο αφεντικό» των λαθραίων τσιγάρων στον Πειραιά -To delivery με Ταξί από τη Νίκαια «πρόδωσε» τις κινήσεις του

 Breaking News

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Ψάχνουν το «μεγάλο αφεντικό» των λαθραίων τσιγάρων στον Πειραιά -To delivery με Ταξί από τη Νίκαια «πρόδωσε» τις κινήσεις του
19 Απριλίου 2018

Το λαθρεμπόριο καπνικών έχει απλώσει εδώ και πολλά χρόνια το «πλοκάμια» του στον Πειραιά, αποφέροντας παράνομα κέρδη σε καλά οργανωμένες ομάδες, οι οποίες δρουν κάτω από τη «μύτη» των Αρχών. Όσες συλλήψεις και να γίνουν, τα γεγονότα θυμίζουν «Λερναία Ύδρα», κόβεις ένα κεφάλι, φυτρώνουν δέκα.

Η κατάσταση μάλιστα έχει ξεφύγει σε τέτοιο σημείο, που το λαθρεμπόριο καπνικών έχει πάρει σύγχρονες μορφές… αφού γίνεται ως delivery και με ραδιοταξί!

Η τύχη όμως, δεν είναι πάντα με το μέρος των δραστών. Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στη συμβολή των οδών Ευπλοίας και Σαλαμινομάχων στον Πειραιά. Στο σημείο είχαν σταθμεύσει άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ όταν ξαφνικά μπροστά στα μάτια τους είδαν να ξεφορτώνονται από ταξί πακέτα λαθραίων τσιγάρων!

Πήγαν λοιπόν να δουν τι συμβαίνει. Ακολούθησε έλεγχος και έρευνα της υπόθεσης με αποτέλεσμα να συλληφθούν 6 αλλοδαποί και η οδηγός ταξί, η οποία μετά αφέθηκε ελεύθερη. Οι 6 αλλοδαποί κατηγορούνται για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και για σύσταση εγκληματικής ομάδας και η θέση τους μπορεί να ελαφρυνθεί μόνο εάν αποκαλύψουν το «μεγάλο αφεντικό»! Προς το παρόν βέβαια κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Πιο αναλυτικά, το συμβάν εξελίχθηκε ως εξής:

Η Νικαιώτισσα οδηγός ταξί παρέλαβε από την Π. Ράλλη δυο αλλοδαπούς και τους μετέφερε στο σημείο που της υπέδειξαν, αγνοώντας σύμφωνα με την κατάθεσή της, το φορτίο που μετέφεραν. Μόλις εκείνοι αποβιβάστηκαν ζήτησαν λίγο χρόνο για να ξεφορτώσουν μια μεγάλη νάιλον σακούλα και μια τσάντα. Οι άνδρες της ΔΙΑΣ θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις τους. Προσέγγισαν και στην συνέχεια ανέκριναν την οδηγό, η οποία τους είπε από πού τους παρέβαλε.

Όλοι μαζί μετέβησαν πίσω στη Νίκαια (Κιλικίας και Π.Ράλλη). Εκεί οι Αστυνομικοί εντόπισαν κατόπιν υποδείξεων, μια οικεία που χρησιμοποιούνται ως «κρυψώνα λαθραίων καπνικών». Εκεί πιάστηκαν επ” αυτοφώρω οι υπόλοιπο συνεργοί. Το αξιοσημείωτο όμως της πόλης υπόθεσης είναι ότι στο χώρο αυτό βρέθηκαν λίστες πελατών, κινητά τηλέφωνα, στοιχεία και ημερομηνίες παράδοσης – παραλαβής που οδηγούν σε συμπεράσματα ότι δεν επρόκειτο για μια συνηθισμένη περίπτωση λαθρεμπορίου αλλά για ένα κύκλωμα με πολλά «πλοκάμια», απλωμένα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Κάπως έτσι λοιπόν οι αστυνομικοί ζητούν αυτές τις μέρες να ανοίξουν στόματα για το ποιος κινεί τα «νήματα» αυτού του κυκλώματος. Να βρουν δηλαδή το «μεγάλο κεφάλι». Εάν λοιπόν οι 6 συλληφθέντες ομολογήσουν, τότε υπάρχει ελπίδα από ένα τυχαίο γεγονός, να βρεθούμε μπροστά σε μεγάλες εκπλήξεις»! Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και 2 αξιωματικοί υπό την καθοδήγηση του διοικητή Ν. Παπαγεωργίου.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ