Εφημερίδα Κοινωνική

Πλειστηριασμοί: Δικογραφία για τον τραυματισμό αστυνομικών και διαδηλωτών έξω από τα συμβολαιογραφεία

 Breaking News

Πλειστηριασμοί: Δικογραφία για τον τραυματισμό αστυνομικών και διαδηλωτών έξω από τα συμβολαιογραφεία
07 Μαρτίου 2018

Έρευνα διεξάγουν άνδρες της ασφάλειας, σχετικά με τον τραυματισμό διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία που διενεργούνταν πλειστηριασμοί, το μεσημέρι της Τετάρτης (07.03.2018).

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία που θα προκύψουν θα σχηματιστεί δικογραφία, ενώ έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα για ευθύνες αστυνομικών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης διατάχθηκε για το γεγονός ότι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, με αποτέλεσμα δύο διαδηλωτές να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ μια γυναίκα τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία τραυματίστηκαν και τέσσερις αστυνομικοί.

Παράλληλα διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια η οποία σχηματίζει δικογραφία για την υπόθεση και θα κληθούν να καταθέσουν αστυνομικοί και πολίτες, ενώ έχουν παραληφθεί από το σημείο βίντεο και άλλο υλικό, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Ένταση με ΛΑΕ και «Δεν πληρώνω»

Νωρίτερα επικράτησε ένταση έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Καποδιστρίου 18, όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του κινήματος «Δεν πληρώνω».

Η ένταση ξεκίνησε όταν ένοικος του κτιρίου όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο, θέλησε να μπει στην πολυκατοικία.

Οι αστυνομικοί του απαγόρευσαν την είσοδο και εκείνη τη στιγμή οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Οι κλωτσιές έδιναν και έπαιρναν ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών. Μάλιστα, κάποιοι από τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ