Εφημερίδα Κοινωνική

Κονδύλι ενός εκατ. ευρώ για τις τσούχτρες στον Κορινθιακό

 Breaking News

Κονδύλι ενός εκατ. ευρώ για τις τσούχτρες στον Κορινθιακό
30 Μαρτίου 2018

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξη Χαρίτση εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Προστασία Κολυμβητικών Περιοχών από πληθυσμιακές εξάρσεις μεδουσών κατά μήκος των ακτών Λουτρακίου, Σχίνου και Λίμνης Βουλιαγμένης, μέσω προμήθειας και τοποθέτησης προστατευτικού πλωτού διχτυωτού συστήματος για δέκα (10) έτη» με προϋπολογισμό 1.000.000€, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018.

Ο τουριστικός οργανισμός Λουτρακίου και ο δήμαρχος της πόλης, μαζί με άλλους φορείς και παράγοντες, είχαν ενημερώσει εδώ και καιρό την πολιτεία για τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην τοπική οικονομία , ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς διαφορετικά οι τουριστικές επιχειρήσεις κινδύνευαν με αφανισμό.

Τώρα αναμένεται να ανακοινωθεί η προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού για τις εταιρίες που θα ενδιαφερθούν να προμηθεύσουν τους παραθαλάσσιους δήμους με τα ειδικά δίχτυα, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η τοποθέτησή τους.

Τα ειδικά αυτά δίχτυα δεν θα κρατήσουν μακριά μόνο τις μέδουσες, αλλά και κάθε λογής σκουπίδι, κάνοντας τις θάλασσες του Κορινθιακού ιδανικές για κολύμπι.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ