Εφημερίδα Κοινωνική

Ιπποδάμεια Αγορά Πειραιά: Ο Αντιπεριφερειάρχης ζητά να δρομολογήσουν άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή της

 Breaking News

Ιπποδάμεια Αγορά Πειραιά: Ο Αντιπεριφερειάρχης ζητά να δρομολογήσουν άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή της
27 Μαρτίου 2018

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εξέλιξη του θέματος της Ιπποδάμειας Αγοράς του Πειραιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το θέμα της νέας, «Ιπποδάμειας Αγοράς» στην Πειραιά, είναι γνωστό σε όλους.

Η ανάγκη μιας νέας, λειτουργικά και αισθητικά σύγχρονης, κλειστής Αγοράς στον Πειραιά είναι διαπιστωμένη από όλους τους Φορείς της πόλης. Η πρότασή μας για τη χωροθέτησή της στο χώρο του παλαιού αμαξοστασίου των «πράσινων λεωφορείων», είναι γνωστή και τεκμηριωμένη, αποδεκτή απ” όλους τους εμπλεκόμενους.

Η υφιστάμενη Αγορά λόγω παλαιότητας δεν ανταποκρίνεται λειτουργικά και αισθητικά στις σύγχρονες ανάγκες της πόλης και των επισκεπτών της. Η αξιοποίηση του παλαιού αμαξοστασίου της ΣΤΑΣΥ με την κατασκευή της νέας Αγοράς δεν θα επηρεάσει τις λειτουργικές ανάγκες της ΣΤΑΣΥ. Αντίθετα, θα σηματοδοτήσει την αξιοποίηση του κτηριακού αποθέματος της πόλης και θα δημιουργήσει έναν υπερτοπικό πόλο εμπορικής και κοινωνικής ζωής που με τη σειρά του θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συνολική αναβάθμιση της υποβαθμισμένης σήμερα περιοχής.

Ως Περιφερειακή Αρχή, σε συνεργασία με το Δήμο, το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, με επιστολές και δημόσιες παρεμβάσεις μας έχουμε στηρίξει την πρόταση αυτή, η οποία θεωρούμε ότι συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις οικονομικές, κοινωνικές, αναπτυξιακές, χωροταξικές για να υλοποιηθεί χωρίς άλλες αμφιταλαντεύσεις και καθυστερήσεις.

Συνεχίζω να εκτιμώ ως δεδομένη την έως σήμερα συμφωνία των εμπλεκομένων πλευρών (Υπουργείο, ΣΤΑΣΥ, Δήμος, Επιμελητήριο) και ισχυρή τη βούληση και τη δέσμευση τους για την υλοποίηση του έργου. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ΣΤΑΣΥ, «Υπερταμείου») για την άμεση υλοποίησή της. Στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε σε όλα τα επίπεδα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε ορατά αποτελέσματα».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ