Εφημερίδα Κοινωνική

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ: Εξηγεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚA στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ πώς έχουν τα πράγματα με το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά – Ζητά να δημιουργηθεί άμεσα μια Επιτροπή Πόλης

 Breaking News

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ: Εξηγεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚA στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ πώς έχουν τα πράγματα με το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά – Ζητά να δημιουργηθεί άμεσα μια Επιτροπή Πόλης
07 Μαρτίου 2018

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, μέλος του δικηγορικού Συλλόγου και του ΤΑΧΔΙΚ κ. Γιάννης Καρδαράς μίλησε αποκλειστικά για το θέμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ.

Όπως μας είπε: «Ο Δήμαρχος κάνει τη δουλειά του και καλά την κάνει. Χρειάζεται πολιτική πίεση διότι υπάρχει γραφειοκρατία. Το κτίριο έχει κριθεί από το 2017 στατικά επαρκές, με μελέτη του ΕΜΠ που “έτρεξαν” οι φορείς της πόλης υπό τον συντονισμό του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Το ότι το κτίριο δεν έχει γίνει “αποδεκτό” από το υπουργείο Δικαιοσύνης ερμηνεύεται ως εξής: Δεν έχει ακόμη υπογραφεί η σύμβαση της παράδοσης του κτιρίου από τον Δήμο Πειραιά προς το υπουργείο. Αυτό, είναι γεγονός. Θα έπρεπε να είχε γίνει. Ωστόσο, στις συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ του Δημάρχου Πειραιά και του υπουργού κ. Κοντονή, η βούληση είναι κοινή και ξεκάθαρη, να προχωρήσει δηλαδή το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά στο κτίριο της πρώην Ραλλείου. Καμία άλλη εναλλακτική δεν έχει πέσει στο τραπέζι.

Το πρόβλημα είναι το εξής: Για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, θα πρέπει να συντονιστούν πρακτικά και ουσιαστικά 4 φορείς. Δήμος, Υπουργείο Δικαιοσύνης, ΤΑΧΔΙΚ και ΚΤΥΠ. Έπειτα να βγει διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου.

Πρόταση δική μου είναι να ενισχυθεί ο ρόλος του “συντονιστή”. Να δημιουργηθεί δηλαδή μια Επιτροπή Πόλης με ισχυρή διεκδικητική παρουσία. Με “μπροστάρη” τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά αλλά ενισχυμένη με όλους τους φορείς της πόλης και κυρίως, το ΕΒΕΠ. Θυμίζω το αποτέλεσμα που είχαμε όταν συντονιστήκαμε για να μην φύγουν τα Δικαστήρια από τον Πειραιά.

Καιρός λοιπόν να πετύχουμε και το επόμενο βήμα, δηλαδή την επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία: Υπεύθυνη αν λύσει το θέμα του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά είναι η τωρινή κυβέρνηση και αυτό θα αναδειχθεί τους επόμενους μήνες (πριν το καλοκαίρι) όταν θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας το Περιφερειακό Συνέδριο Πειραιά. Εκεί θα αναδειχτούν πολλά θέματα και θα δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις. Γι’ αυτό κρίνω σημαντικό το ρόλο της συγκεκριμένης Επιτροπής».

Κ.Π.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ