Εφημερίδα Κοινωνική

«Εμπλοκή» νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά -Στενεύει ο «κλοιός» για απάντηση του Υπουργού

 Breaking News

«Εμπλοκή» νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά -Στενεύει ο «κλοιός» για απάντηση του Υπουργού
15 Μαρτίου 2018

Αν ο Κοντονής δεν τοποθετηθεί εγγράφως μέσα σε 25 μέρες θα αναγκαστεί να το κάνει στη Βουλή με τη διαδικασία των επίκαιρων ερωτήσεων

Είναι σημαντικό για τα μεγάλα θέματα της πόλης μας, όπως αυτό του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, να υπάρχει «ομοψυχία». Από την στιγμή λοιπόν που ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης έφερε το θέμα της «εμπλοκής» στο δημοτικό συμβούλιο, κινητοποιήθηκε ο «μηχανισμός» της πόλης και φάνηκαν τα «αντανακλαστικά» όσων πραγματικά ενδιαφέρονται για τον Πειραιά. Και αν μεσολάβησε «θυμός» από τη… βιαστική απάντηση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, το θέμα αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία και σωστή στρατηγική. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Κοντονής ως τώρα απεύφευγε να συζητήσει το θέμα. Κάτι όμως που θα αναγκαστεί να κάνει εντός των επόμενων ημερών! Η επιστολή που έφτασε στο γραφείο του από τον Δήμαρχο Πειραιά αλλά και το γεγονός ότι 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον πιέζουν για απάντηση με έγγραφη ερώτησή τους, δημιουργεί γύρω του έναν «πολιορκητικό κλοιό».

Όπως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ γνωρίζει η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, η ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με το πρόβλημα στέγασης του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, πήρε αρ. πρωτοκόλλου 4154/6-3-2018. Καθώς λοιπόν μας ενημέρωσε η Ελένη Σταματάκη βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα άρθρα 126-128Β του Κανονισμού της Βουλής ο Υπουργός υποχρεούται να απαντήσει εντός 25 ημερών. Αν παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα χωρίς να απαντήσει ο Υπουργός, ο κάθε βουλευτής έχει δικαίωμα να ζητήσει να συζητηθεί η ερώτηση με τη διαδικασία των επίκαιρων ερωτήσεων.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ