Εφημερίδα Κοινωνική

Στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά οι επενδύσεις στον ΟΛΠ

 Breaking News

Στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά οι επενδύσεις στον ΟΛΠ
01 Φεβρουαρίου 2018

Να καταστεί ο Πειραιάς, λιμάνι εκκίνησης της κρουαζιέρας, στοχεύουν οι επενδύσεις που προβλέπονται στο master plan του ΟΛΠ και παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Μεταξύ άλλων στο σχέδιο που παρουσίασε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης προβλέπεται η ανέγερση τεσσάρων ξενοδοχείων 5 και 4 αστέρων, με συνεδριακά κέντρα, η δημιουργία open mall 40.000 τμ, νέοι προβλήτες για πρόσδεση μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων, κ.α . Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη στόχος του ΟΛΠ είναι 580.000 επιβάτες κρουαζιέρας, εκ των οποίων 100.000 τουρίστες από την Κίνα, να επιβιβάζονται από τον Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι με την υλοποίηση αυτών των επενδύσεων θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Επίσης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «στόχος δικός μας δεν είναι οι τουρίστες απλώς να έρχονται στο λιμάνι για να επιβιβαστούν αλλά κυρίως να βγαίνουν από το λιμάνι στην πόλη», στηρίζοντας την τοπική οικονομία. Ακόμη υπογράμμισε ότι από την στιγμή που το λιμάνι καταστεί λιμάνι εκκίνησης κρουαζιέρας, οι τουρίστες δεν θα μένουν όπως τώρα συμβαίνει με κάθε κρουαζιερόπλοιο μόνο οκτώ ώρες αλλά θα διανυκτερεύουν .

Από την παράταξη «το Λιμάνι της Αγωνίας», η Μαρία Σταθάκη, επισήμανε ότι το master plan του ΟΛΠ θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην πόλη του Πειραιά και πρέπει να αποτραπούν αρνητικές επιπτώσεις . Γι αυτό ζήτησε να υπάρξει μια ευρύτατη ενημέρωση και διάλογος με την τοπική κοινωνία.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ