Εφημερίδα Κοινωνική

Πότε θα κλείσουν οι υπόλοιπες μπάρες στο μετρό;

 Breaking News

Πότε θα κλείσουν οι υπόλοιπες μπάρες στο μετρό;
28 Φεβρουαρίου 2018

Εκτός χρονοδιαγράμματος βγαίνει, για πολλοστή φορά, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως προς το κλείσιμο των θυρών στις γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, ότι η σημερινή ημέρα θα σηματοδοτούσε και την επίσημη έναρξη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αφού μόνο με το κόμιστρο θα γίνεται η είσοδος και η έξοδος από τους σταθμούς.

Μπορεί ο ΟΑΣΑ να εκτιμά ότι «είμαστε στην τελική ευθεία» για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς «φρένο» έβαζε η καθυστέρηση στην έκδοση των καρτών σε περίπου 50.000 ανέργους και ΑμΕΑ, η οποία όμως, όπως σημειώνουν, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ωστόσο οι εργαζόμενοι έχουν αντίθετη γνώμη, κάνοντας λόγο για διάφορα τεχνικά και επιμέρους προβλήματα που καθιστούν αδύνατο, στην παρούσα φάση, το κλείσιμο των θυρών.

Βέβαια, δεν είναι η μόνη «τρύπα» στο σχεδιασμό. Οι ελλείψεις σε ρολάκια, που ανάγκαζαν τους πολίτες να ψάχνουν μέχρι και στα σκουπίδια εισιτήρια προκειμένου να τα επαναφορτίσουν, συνεχίζονται, με τους υπαλλήλους να είναι φανερά αγανακτισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί. Στο ίδιο πλαίσιο, το μειωμένο προσωπικό που σε αυτή τη φάση απασχολείται στην «ενημέρωση» των επιβατών, για το πώς δηλαδή θα χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, καθώς ο σχεδιασμός του ΟΑΣΑ προβλέπει έναν υπάλληλο σε κάθε είσοδο – έξοδο, ούτως ώστε να πραγματοποιεί τους ελέγχους.

Oι φθορές που έχουν προκληθεί στα ακυρωτικά μηχανήματα ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί. Ο φόβος για τη «συνέπεια» των επιτήδειων δημιουργεί έναν ακόμη «πονοκέφαλο» στον ΟΑΣΑ, που καλείται αφενός να φέρει εις πέρας τη διαδικασία και, αφετέρου, να συνεννοηθεί με την ανάδοχο εταιρία για να επισκευάσει τις φθορές. Σύμφωνα με το καταστατικό, η ανάδοχος υποχρεούται εντός 5 ημερών να έχει επιδιορθώσει τη ζημιά σε όσα μηχανήματα δεν είναι λειτουργικά. Το γεγονός, όμως, ότι η επίθεση στο σταθμό των Πετραλώνων έγινε στις 3 Φεβρουαρίου και τα μηχανήματα είναι ακόμα «κομματιασμένα», καταδεικνύει την τουλάχιστον κακή συνεννόηση, αλλά και επιβεβαιώνει εν μέρει τις ανησυχίες των εργαζομένων.

Προς το παρόν, πάντως, οι μπάρες έχουν κατέβει στους σταθμούς του μετρό Αγιος Αντώνιος, Αεροδρόμιο, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ελαιώνας, Αγιος Δημήτριος και Αιγάλεω. Πότε όμως θα κλείσουν οι υπόλοιπες μπάρες στο μετρό; Το να γίνει «μονομιάς», όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός, θεωρείται απίθανο σενάριο και αυτό γιατί τα παραπάνω ζητήματα είναι δύσκολο να λυθούν έγκαιρα.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ