Εφημερίδα Κοινωνική

ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ της Δημοτικής Αρχής Γιάννη Μώραλη για το ρεπορτάζ της Κοινωνικής

 Breaking News

ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ της Δημοτικής Αρχής Γιάννη Μώραλη για το ρεπορτάζ της Κοινωνικής
17 Φεβρουαρίου 2018

Η δημοτική Αρχή Γιάννη Μώραλη, με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας μας στα ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, δίνει απαντήσεις για όσα κατήγγειλαν πολίτες. Στην απάντησή του ο Δήμος Πειραιά παρουσιάζει αναλυτικά τα έργα που έχει υλοποιήσει στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα, ενώ παρεμβαίνουν με δηλώσεις τους οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας.

Η εφημερίδα μας πάντα δίνει βήμα στους αναγνώστες και ρόλος μας είναι να αποτελούμε δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και φορέων. «Πάγια» επιλογή μας είναι να δημοσιεύουμε αυτούσιες τις επώνυμες καταγγελίες και τις απαντήσεις των αρμοδίων. Θεωρούμε πολύ θετικό ότι η δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε άμεσα στο ρεπορτάζ μας και ότι δημιουργείται γόνιμος διάλογος που δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να διαμορφώσει τη δική του άποψη.

 

Ιωάννης Βοϊδονικόλας

Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας

voidonikolas«Η πραγματικότητα είναι δεδομένη και τα γεγονότα αδιάψευστα»

Ο κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας, Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά απαντά για το ρεπορτάζ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ τα εξής:

«Κύριε Καραμπερόπουλε,

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας σας το οποίο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 14ης Φεβρουαρίου 2018 και αναφέρεται στην περιοχή της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη. Το ρεπορτάζ αγνοεί μια σειρά πρωτοβουλιών και έργων που έχουν ήδη υλοποιηθεί στην περιοχή τα τελευταία 3,5 χρόνια αλλά και δομών που λειτουργούν και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης από οποιονδήποτε. Επικεντρώνεται σε μεμονωμένες απόψεις μικρού αριθμού συγκεκριμένων επιχειρηματιών και κατοίκων και μάλιστα ένας εκ των «παραπονούμενων» δημοτών, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, ο οποίος και εκφράζει πολιτικές απόψεις. Εντύπωση δε προκαλεί ότι δεν ζητήθηκε η θέση της Δημοτικής Αρχής για τα ζητήματα που θίγονται και αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε εκ των υστέρων και έπειτα από δική μας πρωτοβουλία.

Κύριε Καραμπερόπουλε,

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν προβλήματα, αδυναμίες και παραλείψεις που πρώτοι εμείς αναγνωρίζουμε, αυτό όμως απέχει πολύ από το να παρουσιάζεται το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, σαν να μην έχει γίνει τίποτα τα τελευταία 3,5 χρόνια στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Η πραγματικότητα είναι δεδομένη και τα γεγονότα αδιάψευστα. Παρά το ότι κληρονομήσαμε έναν Δήμο υπερχρεωμένο, αλλά και μέσα στην σφοδρότερη οικονομική κρίση που σαφέστατα επηρεάζει την ικανότητα του δήμου να ανταποκριθεί πιο γρήγορα στα προβλήματα της καθημερινότητας, καθώς στερεί από τον Δήμο σημαντικούς οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, καταφέραμε να υλοποιήσουμε έργα και να λάβουμε μια σειρά πρωτοβουλιών, με σκοπό την αναβάθμιση της περιοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας.

Απαντώντας στα θέματα που τέθηκαν, αλλά και γενικότερα στο έργο της Δημοτικής Αρχής στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα αναφέρω επιγραμματικά (επισυνάπτω αναλυτικό σημείωμα):

-10 νέες και πλήρως ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές.

-Νέος βρεφονηπιακός σταθμός και παιδική χαρά στο πάρκο Δηλαβέρη, καθώς το έργο ολοκληρώθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του από τη σημερινή δημοτική αρχή.

-Δημιουργία νέου ΚΕΠ. Παρέμβαση ιδιαιτέρως σημαντική προκειμένου να διευκολύνονται οι δημότες και να μην χρειάζεται να μετακινούνται σε άλλη κοινότητα, όπως γινόταν μέχρι πριν από 2 χρόνια.

-Λειτουργία Πολυιατρείου στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

-Επαναλειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου.

(Στα δυο παραπάνω δε είναι που μια από τους δημότες που φιλοξενήσατε ισχυρίστηκε ότι «ζηλεύει άλλους δήμους που λειτουργούν πολυιατρείο και κοινωνικό παντοπωλείο», αγνοώντας προφανώς – γιατί δεν μπορώ να πιστέψω κάτι διαφορετικό – ότι υπάρχουν στον Δήμο Πειραιά και ειδικά το δημοτικό πολυιατρείο, το οποίο λειτουργεί, όπως προανέφερα, στην περιοχή μας).

-Πρόγραμμα προσφοράς ειδών διατροφής σε οικονομικά αδύναμους δημότες, σε συνεργασία με την Pepsico σε σταθερή βάση από την κοινότητα .

-Διάνοιξη δρόμου στην Αιτωλικού και Καλλικρατίδος, αίτημα 15 ετών.

-Έργα οδοποιίας σε 25 οδούς.

-Δημιουργία νέων φρεατίων και ανακατασκευή παλαιότερων.

-Δημιουργία νέου κήπου στο ΕΠΑΛ και αναπλάσεις κήπων, όπως στην Πλατεία Θεμιστοκλή,C-130 κ.α.

-Συστηματική συντήρηση του πράσινου. Τα 3 αυτά χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί 729 κλαδεύσεις με χρήση καλαθοφόρου 369 φορές.

-Αποκατάσταση του 90% των προβλημάτων στον φωτισμό ανεξαρτήτως αν ορισμένες φορές μπορεί να καθυστερήσει κάποια αλλαγή λαμπτήρα.

-Χριστουγεννιάτικές και αποκριάτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο και στολισμός.

-Στο Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, γιορτές, εκδρομές, μαθήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κ.α.

-Δρομολόγηση της ανακατασκευής του Θεμιστόκλειου Σταδίου για το οποίο υπάρχει ήδη ανάδοχος σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

-Δρομολόγηση επίλυσης του χρόνιου προβλήματος με το “Καλιφόρνια” το οποίο φαντάζομαι ότι σας είναι γνωστό ότι δεν λειτουργεί για περισσότερο από μια δεκαετία.

-Μείωση των δημοτικών τελών για όλους τους δημότες κατά 6% τα τελευταία δυο χρόνια για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 25 χρόνια.

-Μείωση δημοτικών τελών 68% και 12% για επιχειρήσεις και κατοίκους αντίστοιχα, που είναι κοντά στα έργα του Μετρό.

Τέλος, ενδεικτικό της πρόθεσης της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας είναι το μεγάλο έργο της ανάπλασης της υποβαθμισμένης περιοχής του Αγίου Διονυσίου, προϋπολογισμού 15.000.000 € το οποίο περιλαμβάνει πεζοδρόμια, οδοστρώματα, φωτισμό, καθιστικά και πράσινο, ποδηλατόδρομο, βυθιζόμενους κάδους. Η περιοχή θα αποτελέσει πόλο έλξης και για νέες επιχειρήσεις δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας σε μια μέχρι πρότινος «νεκρή» οικονομικά περιοχή του Πειραιά.

Είναι βέβαιο ότι τα προβλήματα υπάρχουν και η πρόθεσή μας είναι να τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Σε αυτή την προσπάθεια μόνο η καλοπροαίρετη κριτική μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη και εποικοδομητική. Τόσο εγώ όσο και οι σύμβουλοι της Κοινότητας πασχίζουμε καθημερινά, η τακτική παρουσία δε των Αντιδημάρχων και του ίδιου του Δημάρχου στην περιοχή μας, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος

Είμαι τέλος ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς η πιθανή άγνοια των συγκεκριμένων επιχειρηματιών ή κατοίκων και ο τρόπος που παρουσιάστηκε το ρεπορτάζ μου έδωσαν την δυνατότητα να υπενθυμίσω σε κάποιους που πιθανόν να ξέχασαν ή να μην γνώριζαν αυτά που έχουν γίνει, αλλά και αυτά που είναι να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας».

 

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

PAIDIKESΠαιδικές χαρές

10 νέες και ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές. Συγκεκριμένα ανακατασκευάστηκαν οι παιδικές χαρές: Παλαμηδίου, Καπετάν Γέρμα, Σόφη, Έλλης, Γκούρα & Ψαρών, Λόφος Βώκου, στο πάρκο Δηλαβέρη και ετοιμάζεται τώρα η παιδική χαρά Αγ. Μαρίνας. Νέες παιδικές χαρές στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα είναι η C 130, στην πλατεία Θεμιστοκλή και στον νέο βρεφονηπιακό σταθμό στο πάρκο Δηλαβέρη.

 

 

Βρεφονηπιακός Σταθμός / Πάρκο Δηλαβέρη

VREFOΔημιουργία νέου σύγχρονου Βρεφονηπιακού σταθμού και παιδικής χαράς εντός αυτού. Επίσης υπάρχει εξειδικευμένο συνεργείο, το οποίο βρίσκεται μόνιμα στον χώρο.

Θεμιστόκλειο Στάδιο

Ξεκινά η ανακατασκευή προϋπολογισμού 1.373.721,69 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Στόχος του έργου είναι να καταστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής αθλητικός χώρος, με παρεμβάσεις για την επισκευή του στίβου και των δύο κτιρίων.

Κοινωνική πολιτική

DIANOMH

Έχει δοθεί έμφαση στη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας. Συγκεκριμένα, μια φορά τον μήνα, προσφέρουμε είδη διατροφής σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, μέσω του προγράμματος «σιτίζουμε και μοιράζουμε χαμόγελα» σε συνεργασία με την εταιρεία «PEPSICO».

Λειτουργεί το δημοτικό πολυιατρείο, στο οποίο παρέχονται δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στους δημότες.

Λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες.

Στο Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, γιορτές, εκδρομές, μαθήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κ.α.

Εξυπηρέτηση του πολίτη

KEP1

 

Εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2016 νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, επί της Αγχιάλου, καθώς επιθυμούμε να αναβαθμίζουμε συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες της Ε΄ Κοινότητας.

Πράσινο/Κήποι

Στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα, έχουν πραγματοποιηθεί 729 κλαδεύσεις σε χαμηλές δενδροστοιχίες ενώ έχει γίνει χρήση καλαθοφόρου 369 φορές.

Επιπλέον εκτελέστηκαν αναπλάσεις κήπων μέσω ΕΣΠΑ στα εξής σημεία: Κοιμητήριο «Ανάσταση», Πλατεία C-130, Πλατεία Θεμιστοκλή, Πάρκο Δηλαβέρη. Επίσης γίνονται φυτεύσεις ανθοφόρων φυτών στους χώρους όλων των εορταστικών εκδηλώσεων καθώς και στους Ιερούς Ναούς. Υλοποιούνται εργασίες συντήρησης του πρασίνου των δημοτικών κήπων και παρτεριών και εκτελούνται συστηματικά κοπή χλοοτάπητα, βοτάνισμα ζιζανίων και κλαδέματα θάμνων. Συντηρήσεις πρασίνου εκτελούνται και στους σχολικούς κήπους της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, καθώς και σε αυτούς των Ιερών Ναών.

Επίσης δημιουργήθηκε νέος κήπος στο ΕΠΑΛ (Απ. Παύλου), τοποθετήθηκαν παγκάκια στην Παύλου Μελά και φυτεύθηκαν δένδρα, ενώ πραγματοποιήθηκαν εργασίες υψηλόκορμων δένδρων στο Θεμιστόκλειο στάδιο, στην πλατεία Θεμιστοκλή, στην Αγίου Δημητρίου, στην Υμηττού, στην Παλαμηδίου, στην Ασκληπιού, στη Μεθώνης, στην Παναγιωτάκου (Τροχιοδρόμων), στις εκκλησίες Αγίας Σοφίας και Υπαπαντής. Εργασίες υψηλόκορμων δέντρων πραγματοποιήθηκαν επίσης στη δεξαμενή Βώκου, στην παιδική χαρά Έλλης & Παλαμηδίου και στην πλατεία Παύλου Μελά.

Μείωση Δημοτικών Τελών

68% και 12% για επιχειρήσεις και κατοίκους αντίστοιχα που είναι κοντά στα έργα του Μετρό και 6% συνολικά για όλους τους Δημότες τα δυο τελευταία χρόνια.

Αντιπλημμυρικά έργα & φρεάτια

Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας. Η Δημοτική Αρχή έχει κατασκευάσει νέα φρεάτια υδροσυλλογής ομβρίων στις εξής οδούς:

• ΣΠΑΡΤΗΣ & ΔΡΑΜΑΣ

5 νέα φρεάτια ομβρίων και 12 μέτρα αγωγού

• ΔΡΑΜΑΣ & ΔΟΓΑΝΗΣ

2 νέα φρεάτια ομβρίων και 6 μέτρα αγωγού

• ΚΟΡΥΤΣΑΣ & ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ

Ανακατασκευή συνδετηρίων φρεατίων 3,3 μέτρα

• ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ & ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Ανακατασκευή συνδετηρίων φρεατίων 3,80 μέτρα

• ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ & ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Ανύψωση και αντικατάσταση 2 σχαρών φρεατίων

• ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ από 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ως ΤΕΓΕΑΣ

Ανύψωση και αντικατάσταση 10 σχαρών φρεατίων

Επιπροσθέτως έχει προχωρήσει στον καθαρισμό φρεατίων, σε κεντρικές αρτηρίες και παράπλευρους δρόμους. Ενδεικτικά, στις εξής οδούς:

• ΛΑΚΩΝΙΑΣ (ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ-ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ)

• ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ (ΣΠΑΡΤΗΣ- ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ)

• ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ (ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ- ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ)

• ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ (ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ- ΑΙΓΑΛΕΩ)

• ΦΩΚΙΩΝΟΣ (ΜΕΘΩΝΗΣ- ΠΟΛΥΔΕΥΚΟΥΣ)

• ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ (ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ- ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ)

• ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ (ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ- ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ)

• ΒΛΑΧΑΚΟΥ (ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ- ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΔΑ)

• ΚΑΛΛΕΡΓΗ (ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ)

• ΒΛΑΧΑΚΟΥ (ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ- 5 ΠΗΓΑΔΙΩΝ)

• ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ (ΑΚΤΗ ΚΟΝΔΥΛΗ- ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΔΑ)

• ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ (ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ- ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ)

• ΑΙΓΑΛΕΩ (ΑΚΤΗ ΚΟΝΔΥΛΗ- ΧΟΡΜΟΒΙΤΟΥ)

• ΑΙΓΑΛΕΩ (ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ- ΠΕΤΡ. ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ)

• ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ (ΑΚΤΗ ΚΟΝΔΥΛΗ- ΕΒΡΟΥ)

• ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙΟΥ (ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ- ΓΡΑΜΜΕΣ ΟΣΕ)

• ΠΟΛΥΔΕΥΚΟΥΣ (ΦΩΚΙΩΝΟΣ- ΒΛΑΧΑΚΟΥ)

• ΚΑΣΤΟΡΟΣ (ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ- ΒΛΑΧΑΚΟΥ)

• ΓΡΑΒΙΑΣ (ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ- ΑΙΓΑΛΕΩ)

• ΦΩΚΙΔΟΣ (ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ- ΑΙΓΑΛΕΩ)

• ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ (ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΟΥ- ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ)

• ΑΚΤΗ ΚΟΝΔΥΛΗ (ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ- ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ)

• ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ (ΓΡΑΜΜΕΣ ΟΣΕ- ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ)

• ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ- ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ)

• ΨΑΡΡΩΝ (ΣΦΑΚΤΗΡΙΑΣ-ΧΟΡΜΟΒΙΤΟΥ)

• ΣΠΑΡΤΗΣ (ΦΩΚΙΔΟΣ- ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ)

• ΔΟΓΑΝΗ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ)

• ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ (ΧΟΡΜΟΒΙΤΟΥ- ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ)

• ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ (ΚΑΛΑΜΩΝ- ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ)

 

Ασφαλτοστρώσεις

DROMOIΟ Δήμος Πειραιά, υλοποιεί πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, με στόχο τη λειτουργικότητα του οδικού δικτύου και την ασφάλεια των πεζών και των οχημάτων. Ενδεικτικά:

• ΒΛΑΧΑΚΟΥ ΑΠΟ ΕΒΡΟΥ ΕΩΣ ΜΕΘΩΝΗΣ (ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΡΕΝΟΥ)

• ΠΛΟΥΤΩΝΟΣ ΑΠΟ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ ΕΩΣ ΧΟΡΜΟΒΙΤΟΥ

• ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΜΙΛΗΤΟΥ ΕΩΣ ΕΦΕΣΟΥ

• ΞΕΝΟΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΕΩΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

• ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΞΕΝΟΚΡΑΤΟΥΣ ΕΩΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

• ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΕΩΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

• ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΑΠΟ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΗΣ ΕΩΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

• ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΓΟΡΔΙΟΥ ΕΩΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΕΩΣ ΠΑΝ.ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ

• ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΑΠΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΩΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

• ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΑΠΟ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΕΩΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ

• ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΔΑΒΑΚΗ ΕΩΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

• ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΑΠΟ ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

• ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ ΕΩΣ ΘΡΑΚΗΣ

• ΑΙΜΟΥ ΑΠΟ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΕΩΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

• ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΕΡΜΑ ΑΠΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΩΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

• ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ

• ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΕΩΣ 5 ΠΗΓΑΔΙΩΝ

• 5 ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΒΛΑΧΑΚΟΥ ΕΩΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

• ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥ ΚΕΑΣ ΕΩΣ ΦΑΛΗΡΟΥ

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν νέοι μπετόδρομοι. Ενδεικτικά τα σημεία:

• ΓΟΡΔΙΟΥ

• ΤΑΙΝΑΡΟΥ

• Π. ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ

• ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ (ΓΛΑΥΚΟΥ-Π. ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ)

• ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ

• ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΔΑ ΑΠΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΕΩΣ ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ

Τα πεζοδρόμια της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, είναι ένα χρόνιο ζήτημα, για το οποίο έχουν γίνει προσπάθειες. Στο πλαίσιο της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου, θα ανακατασκευαστούν πεζοδρόμια στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

 

Καθαριότητα

YGEIAΘα πρέπει να σημειωθεί ότι παρά την έλλειψη προσωπικού σκουπίζονται καθημερινά οι κεντρικές αρτηρίες και 60 στενά της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας 7 ημέρες την εβδομάδα.

Σε ό, τι αφορά στο πρόβλημα των κάδων επιλύσαμε ένα πρόβλημα 40 ετών, καθώς προχωρήσαμε στην υπογειοποίηση κάδων, στη βιτρίνα του κεντρικού πεζόδρομου, από την Αιτωλικού έως την Παλαμηδίου.

Για τις γραμμές του ΟΣΕ, θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν ανήκουν στη δικαιοδοσία του Δήμου Πειραιά και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από την πλευρά του Δήμου, δεν υπάρχει ανταπόκριση από πλευράς ΟΣΕ.

Κινηματοθέατρο «Καλιφόρνια»

Ένα ακόμα δείγμα κακοδιαχείρισης, το οποίο κληρονόμησε η Δημοτική Αρχή. Επί 4 χρόνια, δεν είχε καταβληθεί ούτε ένα ενοίκιο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και μάλιστα είχε σταλεί από τον Δήμο Δελφών εξώδικο για τα χρωστούμενα ενοίκια. Ως Δημοτική Αρχή ξεκινήσαμε τη βεβαίωση χρήσης ακινήτου και πληρώθηκαν τα οφειλόμενα ενοίκια γιατί είναι επιθυμία μας να ανακατασκευαστεί το Κινηματοθέατρο «Καλιφόρνια». Μάλιστα ήδη έχει γίνει έλεγχος στατικότητας, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην ανακατασκευή, εφόσον βρεθεί ο τρόπος χρηματοδότησης λόγω του ιδιότυπου καθεστώτος.

Συντριβάνι

Το συντριβάνι δεν δούλευε για πάρα πολλά χρόνια και ξεκίνησε να λειτουργεί προ 3ετίας περίπου. Η 5η Δημοτική Κοινότητα εισηγήθηκε την αλλαγή χρήσης σε κηπάριο με υψηλόκορμα δέντρα.

Εκδηλώσεις του Δήμου

ekdiloseis

Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα και τις Απόκριες πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά. Μάλιστα οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε ώρες και ημέρες προκειμένου να ενισχυθεί και η εμπορική κίνηση.

Προβλήματα στο φωτισμό

Πρέπει να σημειωθεί πως το 90% των προβλημάτων στον φωτισμό έχει ήδη επιλυθεί. Για το θέμα της έγκαιρης αντικατάστασης των καμένων λαμπών, έχει σχεδιαστεί ένα σύστημα τηλεδιαχείρησης του οδοφωτισμού, ώστε η αρμόδια υπηρεσία να ενημερώνεται ηλεκτρονικά μέσω «ευαισθητοποιητών» σε κάθε λαμπτήρα και οι βλάβες να διορθώνονται άμεσα από τα συνεργεία του Δήμου. Ο σχετικός διαγωνισμός που αφορά όλη την πόλη θα διενεργηθεί εντός του έτους, ώστε να επιλυθεί ριζικά και με ελάχιστο κόστος συντήρησης το χρόνιο αυτό πρόβλημα.

Ανάπλαση Αγίου Διονυσίου

Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπλασης της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, της παλιάς βιομηχανικής περιοχής της πόλης, προϋπολογισμού 15.000.000 €, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Περιλαμβάνει:

• Πεζοδρόμια Ανακατασκευή ή/ και Διαπλάτυνση

• Οδοστρώματα

• Φωτισμό

• Καθιστικά και πράσινο

• Ποδηλατόδρομο

• Βυθιζόμενους κάδους

Περικλείει την περιοχή μεταξύ των οδών Θερμοπυλών – Μεθώνης – Φωκίωνος – Αγίου Διονυσίου – Ακτή Κονδύλη.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παναγιώτης Καλογερόγιαννης-Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης

KALOGEROGIANNIS-PANAGIOTIS-

«Σε ό, τι αφορά την καθαριότητα θα πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες της 5ης Κοινότητας ότι τα σκουπίδια μαζεύονται επτά ημέρες την εβδομάδα. Αντικείμενο δεν μένει παραπάνω από 24 ώρες στον δρόμο. Γίνεται οδοσάρωση σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες, καθώς και 60 με 70 στενά την ημέρα. Καθημερινά πασχίζουμε, παρά το ελλιπές προσωπικό να διατηρούμε καθαρή την πόλη μας».

 

 

 

Σταύρος Βοϊδονικόλας-Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πρασίνου

ST_VOIDO

«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη αναβάθμιση του έργου πρασίνου στην περιοχή. Σχεδόν έχουμε διπλασιάσει τις κλαδεύσεις, έχει γίνει μερική ανάπλαση του πάρκου Δηλαβέρη και της πλατείας Βλαχάκου – Παύλου Μελά. Επίσης στην περιοχή έχουν ήδη αναπλαστεί εξ αρχής 9 παιδικές χαρές, του λόφου Βώκου, της Έλλης, η C-130, στη Γκούρα και Ψαρών, Παλαμηδίου και άλλες. Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα γίνει και της Αγίας Μαρίνας στον λόφο Βώκου. Σχετικά με το συντριβάνι επί της οδού Παλαμηδίου, υπάρχει μια εισήγηση από το 5ο Διαμέρισμα, από τον Πρόεδρο να γίνει παρτέρι, το οποίο το σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά γιατί δυστυχώς έχουμε πολύ συχνές ρυπάνσεις από ασυνείδητους και είμαστε αναγκασμένοι να το συντηρούμε συνεχώς».

 

Αλέξανδρος Αργουδέλης Αντιδήμαρχος Οδοποιίας – Αποχέτευσης, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

 ARGOUDELIS

«Στο Ε’ διαμέρισμα έχουν γίνει εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και μάλιστα σε σχέση με τα υπόλοιπα διαμερίσματα έχουν γίνει οι περισσότερες. Έχει δοθεί μεγαλύτερο βάρος, ιδιαίτερα στον λόφο του Βώκου, όπου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και των ίδιων των δημοτών, είχαν πάρα πολλά χρόνια να γίνουν ασφαλτοστρώσεις δρόμων. Έχει γίνει ασφαλτόστρωση σε κεντρικές αρτηρίες, έχουν γίνει καθαρισμοί και πυκνώσεις φρεατίων σε αρκετούς δρόμους και τέλος θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα έργα για τον Δήμο Πειραιά στο Ε’ διαμέρισμα, η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου που είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον Δήμο μας και για το σημείο, καθώς πρόκειται για μια βιομηχανική ζώνη η οποία ήταν εγκαταλελειμμένη».

 

Στέλιος Γαϊτανάρος, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου, Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού

GAITANAROS

«Κατ’ αρχήν το ρεπορτάζ αναφέρεται σε προβλήματα που όντως υπάρχουν στα Μανιάτικα αλλά και σε κάθε περιοχή της πόλης και σε κάθε πόλη θα έλεγα, γιατί τα προβλήματα δεν τελειώνουν ποτέ. Αντικειμενικό θα ήταν το ρεπορτάζ να αναφερόταν και στα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή (παιδικές χαρές, εξωραϊσμός χώρων, κλπ), καθώς και σε έργα που έχουν σχεδιαστεί και θα ξεκινήσουν φέτος, τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής, όπως η ανάπλαση της περιοχής του Αγ. Διονυσίου, ο ποδηλατόδρομος κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, κ.λπ.

Αναφορικά με το συντριβάνι στον πεζόδρομο της Παλαμηδίου, επειδή ασυνείδητοι και βάνδαλοι το είχαν μετατρέψει σε χώρο απόρριψης απορριμμάτων, ενώ έσπασαν και κατέκλεψαν τις αντλίες, τα φωτιστικά και τα εξαρτήματα λειτουργίας του, το Συμβούλιο της Κοινότητας έχει εισηγηθεί τη μετατροπή του σε κηπάριο. Ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφανθεί τελικά για την ανακατασκευή του ή τη μετατροπή του σε κηπάριο για λόγους αποφυγής του εκ νέου βανδαλισμού του. Σε περίπτωση ανακατασκευής του θα πρέπει να προστατευτεί με σύστημα “ANTIVANTAL” για τον περιορισμό της δυνατότητας καταστροφής και κλοπής τω εξαρτημάτων του. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τα άλλα συντριβάνια της πόλης.

Για το θέμα της έγκαιρης αντικατάστασης των καμένων λαμπτήρων, μελετήσαμε και σχεδιάσαμε ένα σύστημα τηλεδιαχείρισης του οδοφωτισμού, ώστε η αρμόδια υπηρεσία να ενημερώνεται ηλεκτρονικά μέσω «ευαισθητοποιητών» σε κάθε λαμπτήρα, που θα αντικατασταθεί με λαμπτήρα LED και για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, ώστε οι βλάβες να διορθώνονται σχεδόν αμελλητί από τα συνεργεία μας. Ο σχετικός διαγωνισμός που αφορά όλη την πόλη θα διενεργηθεί εντός του έτους, ώστε να επιλυθεί ριζικά και με ελάχιστο κόστος συντήρησης το χρόνιο αυτό πρόβλημα.

Στο μεταξύ οι πολίτες μπορεί να απευθύνονται στην τοπική Κοινότητα για κάθε βλάβη του Οδοφωτισμού, όπου εγγράφως πλέον, μέσω της Κοινότητας, θα ενημερώνεται η αρμόδια υπηρεσία για έλεγχο των οποιονδήποτε καθυστερήσεων».

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ