Εφημερίδα Κοινωνική

Πρωτοβουλια Γ. Δημόπουλου για στήριξη συνδημοτών που κινδυνεύουν τα σπίτια τους με πλειστηριασμό

 Breaking News

Πρωτοβουλια Γ. Δημόπουλου για στήριξη συνδημοτών που κινδυνεύουν τα σπίτια τους με πλειστηριασμό
21 Δεκεμβρίου 2017

Με αφορμή την συμφωνία που έχει συνάψει η κυβέρνηση  με την τρόικα, στο πλαίσιο  των προαπαιτούμενων της Γ” αξιολόγησης, που  προβλέπει μεταξύ άλλων τη διενέργεια 20.000 πλειστηριασμών ακινήτων, ο Γιώργος Δημόπουλος στηρίζει τους συνδημότες  και ζητά όπως συγκληθεί σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο  προκειμένου να συζητήσει το  θέμα αυτό, προτείνοντας κάποιες αποφάσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η συμφωνία που έχει συνάψει η κυβέρνηση με την τρόικα, στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων της Γ” αξιολόγησης, προβλέπει μεταξύ άλλων τη διενέργεια είκοσι χιλιάδων (20.000) πλειστηριασμών ακινήτων, μεταξύ των οποίων ακόμη και πρώτης κατοικίας, αρχής γενομένης από 1ης Ιανουαρίου.

Όπως κατ΄ επανάληψη έχουν δηλώσει κυβερνητικά στελέχη και πολιτικά κόμματα η συμφωνία δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία και απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ όπως συγκληθεί σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, προκειμένου να συζητήσει το θέμα αυτό, η υλοποίηση του οποίου θα έχει αρνητικότατες συνέπειες σε πολλούς συμπολίτες μας καθώς και στην ίδια την κοινωνία. Για αυτό προτείνουμε να λάβουμε τις εξής αποφάσεις:

1ον: Να αναλάβει ο Δήμος Κορυδαλλού τη νομική στήριξη όσων συμπολιτών μας που βγαίνουν ή κινδυνεύουν να βγουν οι πρώτες κατοικίες τους σε πλειστηριασμό, επειδή αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τα δάνεια που είχαν συνάψει παλαιότερα.

2ον: Να ζητηθεί ΑΜΕΣΑ από την κυβέρνηση η ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης, που να προστατεύει πλήρως την πρώτη κατοικία, για όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εξοφλήσουν το δάνειό τους.

Ο Επικεφαλής Του Συνδυασμού

«Δήμος Για Όλους» Γιώργος Δημόπουλος»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ