Εφημερίδα Κοινωνική

Επίσημη πλέον η συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά

 Breaking News

Επίσημη πλέον η συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά
19 Δεκεμβρίου 2017

Κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που προβλέπει τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά ιδρύοντας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Το νομοσχέδιο θα βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τις 4 Ιανουαρίου και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.

Σε 26 πρόκειται να μετατραπούν τα 42 τμήματα των ΤΕΙ, όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου, χωρίς όμως να γίνεται λεπτομερείς αναφορά στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων για τις οποίες οι φοιτητές των ΤΕΙ έχουν εκφράσει έντονα τη δυσαρέσκεια τους ζητώντας την αυτονομία των τμημάτων τους και τη διατήρηση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Τα γνωστικά πεδία του νέου πανεπιστημίου θα είναι 5: α) Κοινωνικές, Διοικητικές και Οικονομικές Επιστήμες, β) Επιστήμες Μηχανικού, γ) Επιστήμες Τροφίμων, δ) Επιστήμες Υγείας και Πρόνοιας και ε) Καλλιτεχνικές Σπουδές.

Η Σχολή Επιστημών Υγείας, η οποία μέχρι προσφάτως τελούσε υπό κατάληψη λόγω των φοιτητικών κινητοποιήσεων, θα συγκροτείται από τα τμήματα α) Βιοϊατρικών Επιστημών, β) Δημόσιας Υγείας, γ) Εργοθεραπείας, δ) Μαιευτικής, ε) Νοσηλευτικής, στ) Προσχολικής Αγωγής και ζ) Φυσικοθεραπείας.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα εμφανίζεται από φέτος στο μηχανογραφικό των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ολόκληρο το νομοσχέδιο:

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ