Εφημερίδα Κοινωνική

Εγκαίνια Χριστουγεννιάτικης Γιορτής με Φιλανθρωπικό σκοπό του «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

 Breaking News

Εγκαίνια Χριστουγεννιάτικης Γιορτής με Φιλανθρωπικό σκοπό του «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
20 Δεκεμβρίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τα εγκαίνια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής φιλανθρωπικού χαρακτήρα, που διοργανώνει ο ραδιοσταθμός  για την ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

IMG_2972

 

 

 

 

 

 

 

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους επεσήμανε πως «η εορτή των Χριστουγέννων είναι μία εορτή ενότητος. Ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να ενώσει τον άνθρωπο με τον εαυτό του… για να αποβούν οι άνθρωποι αδελφοί» είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας παράλληλα πως ο Θεός εισέρχεται στο χώρο και στο χρόνο, για να αποβεί η πηγή της ζωής, όχι με την εξουσία, αλλά με την ταπείνωση και την άφατη αγάπη Του, «μια αγάπη που σαρκώνεται για να καταδείξει την ποιότητα του ανθρωπίνου προσώπου που δεν εξαντλείται μέσα στα πλαίσια μια γήινης πορείας… αλλά που ανάγεται στην αιωνιότητα της πνευματικής διαστάσεως».

«Τα Χριστούγεννα ο Θεός γίνεται Διάκονος του ανθρωπίνου γένους» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως σε αυτή την μεγάλη εορτή η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, ο Δήμος και ο όμιλος των Παραπολιτικών «ενώνουν τις πνευματικές και υλικές τους δυνάμεις για να προβάλλουν το ανθρώπινο πρόσωπο και το έργο της ψυχής και της αγάπης που αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως.

Σημείωσε πως «στον Πειραιά προσφέρουμε γιατί μας εμπνέει ο Χριστός που έγινε άνθρωπος και η αγάπη χωρίς διακρίσεις», υπενθυμίζοντας για μία ακόμη φορά πως ο Δήμος με την Μητρόπολη προσφέρουν σε κάθε άνθρωπο που είναι εικόνα του ζωντανού Θεού, αυτή την αγάπη που έχει ανάγκη. «Για να ξεπεραστεί η κρίση χρειάζεται να συστρατευτούμε στην Ενότητα, στην αλληλοπεριχώρηση και στην αγάπη που είναι η μόνη οδός», είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο στον κ. Γιάννη Κουρτάκη και στον όμιλο των Παραπολιτικών, όσο και στον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη «για την μεγάλη στήριξη στο έργο της αγάπης που προσφέρουν σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη».

Τονίζοντας πως «κάθε άνθρωπος ανεξάρτητα από το χρώμα, την θρησκεία και την καταγωγή του είναι μία εικόνα του ζώντος Θεού», ευχήθηκε «η σημερινή εκδήλωση να εμπνεύσει την καθημερινότητά μας, να ενοποιεί τις δυνάμεις και να χαριτώνει την πορεία της ζωής μας».

Επεσήμανε πως μόνο με ενότητα και αγάπη θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που τόσο βαθιά κλυδωνίζουν την εμπιστοσύνη μας, τις σχέσεις μας και την κοινωνίας μας, υπογραμμίζοντας πως «ο κόσμος δεν αλλάζει με αιματηρές επαναστάσεις, αλλά μόνο με την επανάσταση της αγάπης που αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο. Εάν δεν αλλάξει ο καθένας από εμάς δεν πρόκειται να αλλάξει ο κόσμος».

IMG_2941 Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα με υγεία και κάθε Ευλογία.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Σεβασμιώτατε, κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι, καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι μια γιορτή ενότητας – όπως σωστά είπε ο Σεβασμιώτατος – είναι όμως και μία γιορτή ελπίδας, μια γιορτή αγάπης, μία γιορτή πίστης, μία γιορτή αλληλεγγύης. Η συνδιοργάνωση αυτής της έκθεσης του ραδιοφώνου των Παραπολιτικών, της Μητρόπολης Πειραιά και της ΚΟ.Δ.Ε.Π. είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που έρχεται να επιβεβαιώσει κάτι για το οποίο αισθάνομαι περήφανος ως Δήμαρχος της πόλης: ότι ο Πειραιάς έχει χτίσει μία ισχυρή συμμαχία αλληλεγγύης. Η Περιφέρεια, ο Δήμος, η Εκκλησία μας, ο Ολυμπιακός, τα Παραπολιτικά, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, οι έμποροί, όλοι οι φορείς της πόλης, δημόσιοι και ιδιωτικοί και ανεξάρτητα των όποιων διαφορετικών απόψεων μπορεί να έχουμε σε άλλα θέματα, στο κομμάτι της αλληλεγγύης είμαστε ενωμένοι. Και νομίζω ότι αυτή η ισχυρή συμμαχία είτε αφορά την πόλη μας είτε αφορά πρόσφατα την Μάνδρα ή παλαιότερα άλλες περιπτώσεις που συνάνθρωποί μας χρειάζονταν βοήθεια, είμαστε όλοι παρόντες. Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο Γιάννη Κουρτάκη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, την κυρία Λαουλάκου ως Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. γι αυτήν την συνδιοργάνωση που έρχεται να προσθέσει σε αυτό το οποίο όλοι κάνουμε: το να ενισχύσει το μεγάλο έργο της Μητρόπολης, το φιλανθρωπικό, κοινωνικό έργο, το έργο που παράγει η ΚΟ.Δ.Ε.Π. και στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος να ενώσει όλους τους φορείς αυτούς για να βγαίνουμε προς τα έξω με μία, αν θέλετε, πολύ καλή εικόνα αλληλεγγύης προς όλους – όπως είπε και ο Σεβασμιώτατος- ανεξαρτήτου χρώματος, φυλής, θρησκείας ή οτιδήποτε άλλο διαχωρισμό. Όταν οι άνθρωποι έχουν ανάγκη είμαστε παρόντες και γι’ αυτό τουλάχιστον αισθάνομαι αρκετά υπερήφανος ως Δήμαρχος της πόλης επαναλαμβάνω.

Να καλέσω όλους τους Πειραιώτες και όχι μόνο να επισκεφτούν μέχρι και την Κυριακή την έκθεση αυτή. Η σημασία του βιβλίου στη ζωή μας είναι σημαντική. Έχει παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς κυρίως και μεγάλους και νομίζω ότι είναι ένα εξαήμερο όπου θα πάρουμε βιβλία και θα βοηθήσουμε ταυτοχρόνως τους συνανθρώπους μας.

Πολλά μπράβο στα «Παραπολιτικά», στη Μητρόπολη και στη ΚΟ.Δ.Ε.Π. Εύχομαι να πολλαπλασιαστούν αυτές οι πρωτοβουλίες ώστε το μέτωπο που ανέφερα, η συμμαχία που ανέφερα να μεγαλώσει. Ευχαριστώ πολύ. Καλές γιορτές, χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος. Να είστε όλοι καλά».

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου, σημείωσε :

«Για τα θέματα όσον αφορά στον Δήμο Πειραιά τα είπε ο Δήμαρχος και τον ευχαριστώ πολύ. Και τι άλλο να πει κανείς μετά από όλα αυτά που ειπώθηκαν από τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Εγώ να πω κάτι το οποίο φυσικά είναι αναμενόμενο, θα ακουστεί τετριμμένο αλλά είναι ειλικρινές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα «Παραπολιτικά», στους ανθρώπους των «Παραπολιτικών» που από πέρυσι τέτοιες μέρες που για πρώτη φορά επιχειρήσαμε και κάναμε το Bazaar είναι διαρκώς αρωγοί στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουμε. Να υποστηρίξουμε και να προσφέρουμε σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό – και το λέω συχνά γιατί έτσι το νιώθω – ο καθένας που θα ρίξει το ένα ευρώ στην κάλπη να ξέρει ότι αυτό το ευρώ θα μετατραπεί σε τροφή, θα μετατραπεί σε βασικά είδη που είναι απαραίτητα για τη διαβίωση ενός ανθρώπου και πολλοί δεν τα έχουν.

Εύχομαι και ελπίζω να «αγκαλιάσουν» πολλοί την εκδήλωσή μας αυτή για να μπορέσουμε κι εμείς με τη σειρά μας να προσφέρουμε σε πολλούς. Χρόνια πολλά, καλές γιορτές σε όλους. Ευχαριστώ».

Ο επικεφαλής του Ομίλου των «Παραπολιτικών» κ. Γιάννης Κουρτάκης, τόνισε:

 «Κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές, κύριε Δήμαρχε στις πιο γκρίζες μέρες της μεταπολίτευσης είναι αναγκαίο να σχηματίζονται αλυσίδες αλληλεγγύης. Εκεί που απουσιάζει το κράτος, εκεί που απουσιάζει η οργανωμένη πολιτεία ο ρόλος της Εκκλησίας και της Αυτοδιοίκησης είναι ίσως πιο αναγκαίος. Εμείς εδώ, σε αυτήν τη γωνιά της πρωτεύουσας, στον Πειραιά, με τη στήριξη της Μητρόπολης και τις πρωτοβουλίες του Δήμου προσπαθούμε αυτές τις γιορτινές μέρες να φτιάξουμε μία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αλυσίδα. Επειδή είμαστε το μόνο μέσο ενημέρωσης που από επιλογή και όχι από τύχη επιλέξαμε τον Πειραιά, αυτό το όμορφο λιμάνι, να ξεκινήσουμε το δικό μας ταξίδι. Την Τετάρτη με τη βοήθεια της Μητροπόλεως θα υλοποιήσουμε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Επειδή είπα προηγουμένως ότι εκεί που απουσιάζει η πολιτεία θα πρέπει όποιοι μπορούμε και όσο μπορούμε να συνεισφέρουμε. Την Τετάρτη λοιπόν θα προσφέρουμε στους ανθρώπους της Μάνδρας, στους ανθρώπους που ξέχασε η πολιτεία. Γι αυτό κι αυτή η γιορτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Να ευχαριστήσω την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πειραιά που για δεύτερη χρονιά είναι μαζί μας σ αυτό το ξεχωριστό, όμορφο, γιορτινό ταξίδι και φυσικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη που πάντοτε είναι δίπλα μας, με τον ξεχωριστό ποιμενικό του ρόλο και λόγο. Καθαρό λόγο, που πολλές φορές ενοχλεί αλλά για μας εδώ, σ’ αυτήν την πόλη, είναι οδηγός για νέες πορείες και φυσικά αφήνω τελευταίο τον φίλο μου τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, που τα τελευταία χρόνια μας κάνει ολοένα και πιο υπερήφανους, που δίνει έναν άλλο αέρα σ’ αυτήν την πόλη.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για την σημαντική συνεισφορά τους προκειμένου να φέρουν αυτό το τέλειο αποτέλεσμα και καλώ κι εγώ από την πλευρά μου τον κόσμο του Πειραιά, αλλά και όχι μόνο, να συμμετάσχει σ’ αυτήν την πρωτοβουλία μέσα από την οποία θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα σε όλους».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά έπαιξε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ψυχαγώγησε μικρούς και μεγάλους.

Το Bazaar Βιβλίου περιλαμβάνει χιλιάδες βιβλία που ξεκινούν από ένα ευρώ και έχει στόχο μέρος των εσόδων να διατεθούν σε άστεγους και άπορους συνανθρώπους μας, που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά και την Ιερά Μητρόπολη Πειραιά.

Στην τελετή των εγκαινίων από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν:

Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανδρέας Βεντούρης και Γιάννης Μελάς. Η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου και κ. Νίκος Γέμελος, αντίστοιχα. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Κούβαρης. Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι : κ. Γιάννης Αλιφραγκής, κα Κατερίνα Δουρέκα και κ. Λεωνίδας Μελάς.

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή περιλαμβάνει:

• Bazaar βιβλίου με 1 ευρώ

• Εργαστήρι κατασκευών

• Φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη

• Θέατρο Σκιών

• Μουσικές Παραστάσεις

• Αφηγήσεις Παραμυθιών

• Φουσκωτά παιχνίδια

Το Bazaar Βιβλίου θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017.

 Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκευή 15.00 -22.00. Σάββατο – Κυριακή 10.00-22.00.

 Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ