Εφημερίδα Κοινωνική

Τζόκας και Γαβρίλης τοποθετούνται για τον “Αστέρα”

 Breaking News

Τζόκας και Γαβρίλης τοποθετούνται για τον “Αστέρα”
07 Νοεμβρίου 2017

Με αφορμή την κατά πλειοψηφία έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής της ΜΠΕ για τον “Αστέρα” οι αντιπεριφερειάρχες Δυτικού Τομέα και Πειραιώς, Σπ. Τζόκας και Γ. Γαβρίλης προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

Έχοντας από την πρώτη στιγμή και με σταθερό τρόπο αντιταχθεί στην εκποίηση του παραλιακού μετώπου της Αττικής τοποθετηθηκαμε αρνητικά στη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του “Αστέρα Βουλιαγμένης”.

Η Μ.Π.Ε. συσκοτίζει και αποκρύπτει το γεγονός ότι οι “επενδύσεις” αυτές ουσιαστικά επιβάλλονται στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας μας και υλοποιούνται μέσα από ένα καθεστώς ειδικής νομοθεσίας, εξαιρέσεων και παρεκκλίσεων με εργαλεία τύπου “ΕΣΧΑΔΑ”. Στην πραγματικότητα αναβιώνει προς όφελος ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων το μοντέλο της ιδιωτικής πολεοδόμησης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να καρπωθούν τεράστιες υπεραξίες από την εκμετάλλευση του χώρου.

Η εκποίηση προνομιακών εκτάσεων –«φιλέτων» σε συνδυασμό με την πώληση δημόσιων υποδομών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, δεν συνιστά κάποιο νέο αναπτυξιακό μοντέλο , αλλά επαναφέρει ένα χρεοκοπημένο μοντέλο ανάπτυξης.

Πρόκειται για μια αντίληψη που καταναλώνει βουλιμικά τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον, αποσπά το δημόσιο ελεύθερο χώρο από κάθε κοινωνική ζωή, συγκροτεί ιδιωτικές πόλεις και οδηγεί στο αδιανόητο: να μεταβούμε από τη δημόσια κυριαρχία του χώρου στην ιδιωτική διαχείρισή του

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ