Εφημερίδα Κοινωνική

Συμβουλές στους κατοίκους Εξαρχείων δίνουν τώρα οι αναρχικοί

 Breaking News

Συμβουλές στους κατοίκους Εξαρχείων δίνουν τώρα οι αναρχικοί
13 Νοεμβρίου 2017

Οδηγίες προς… επίδοξους αναρχικούς δίνει η «Συνέλευση ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ», σε κείμενό της που δημοσιεύτηκε στο indymedia, με το οποίο καλεί τους πολίτες από το να βοηθούν τους μπαχαλάκηδες μέχρι και να επιτίθενται σε αστυνομικούς.

Η ομάδα, που κάθε Δευτέρα πραγματοποιεί συνέλευση καλεί τους κατοίκους της περιοχής να στηρίξει και να μετέχει στην… αντίσταση που υποτίθεται ότι εκδηλώνεται στους δρόμους της ταλαιπωρημένης κατά τα άλλα περιοχής.

Το φυλλάδιο περιέχει πληροφορίες «χρηστικές», καθώς οι πολίτες καλούνται να βγάλουν «έναν κουβά με νερό για την εξουδετέρωση των χημικών», να ανοίξουν «την πόρτα της πολυκατοικίας ή και του σπιτιού σε αυτούς που καταδιώκονται από τους μπάτσους» ή να δώσουν «πρόσβαση στην ταράτσα για τους διαδηλωτές».

Οδοφράγματα, γλάστρες από το μπαλκόνι και βιντεοσκόπηση

Επίσης, περιλαμβάνει συμβουλές… φαρμακευτικής και ιατρικής φύσεως, αφού συστήνει «νερό, διάλυμα malox σε βαποριζατέρ (1/2 νερό) ή riopan στους πληγέντες από τα χημικά», «πολεοδομικές», με την «ανέγερση οδοφραγμάτων» και τη «διάθεση «πυρομαχικών» με ότι αχρείαστο αντικείμενο υπάρχει».

Εντύπωση προκαλεί η παρότρυνση προς πολίτες να μετατραπούν σε ένα είδος Γεωργίας Βασιλειάδου πετώντας αντί για κανάτες, γλάστρες (άδειες, όπως διευκρινίζει) από το μπαλκόνι. Κι αν στην ταινία, το θέαμα προκαλούσε το γέλιο των θεατών, στην πραγματικότητα μια τέτοια πράξη δημιουργεί κινδύνους για τον όποιο περαστικό έχει την ατυχία να περάσει από κάτω.

Οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται επίσης να βιντεοσκοπούν τους αστυνομικούς, να εναντιώνονται σε προσαγωγές – συλλήψεις και να μοιράζονται με τους συναγωνιστές πληροφορίες για τις καθημερινές κινήσεις της αστυνομίας.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ