Εφημερίδα Κοινωνική

Πότε ένα απορριμματοφόρο μπορεί να “αδειάζει” εντός γκαράζ

 Breaking News

Πότε ένα απορριμματοφόρο μπορεί να “αδειάζει” εντός γκαράζ
07 Νοεμβρίου 2017

Με αφορμή δημοσίευμα τοπικού site, ο Δήμος Χαϊδαρίου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, παραθέτει τις περιπτώσεις, που απορριμματοφόρο μπορεί να αδειάζει τα απορρίμματά του εντός γκαράζ Δήμου: Απόρριψη απορριμμάτων εκτός νόμιμων χώρων (ΧΥΤΑ, ΣΜΑ) συμβαίνει στις εξής περιπτώσεις:

1) Όταν απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου κατά την διάρκεια της αποκομιδής υποστεί βλάβη, στην περίπτωση αυτή το όχημα μεταφέρεται στο γκαράζ του δήμου, αδειάζει τα απορρίμματα στον αναφερόμενο χώρο και οδηγείται για επισκευή. Τα απορρίμματα φορτώνονται σε άλλο όχημα και οδηγούνται προς τον ΧΥΤΑ ή ΣΜΑ.

2) Όταν εντοπίζεται καπνός ή ανάφλεξη σε απορρίμματα εντός του απορριμματοφόρου κατά τη διάρκεια της αποκομιδής από διάφορες αιτίες όπως έκρηξη σπρέι, μισοσβησμένα κάρβουνα από τζάκια κλπ.

Τα απορρίμματα αδειάζονται στον ανωτέρω χώρο, καταβρέχονται και μετά από δύο ή τρεις ημέρες απομακρύνονται.

3) Ύπαρξη ραδιενεργών υλικών που εντοπίζονται στον ΧΥΤΑ και προέρχονται κυρίως από Νοσοκομεία. Στην περίπτωση αυτή αδειάζονται από το όχημα τα απορρίμματα, εντοπίζονται με κατάλληλα όργανα και προσωπικό, τα ραδιενεργά υλικά και τα σκουπίδια οδηγούνται στη χωματερή.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ