Εφημερίδα Κοινωνική

Δεν έχει τέλος το αλαλούμ με το ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ουρές και ταλαιπωρία και σήμερα

 Breaking News

Δεν έχει τέλος το αλαλούμ με το ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ουρές και ταλαιπωρία και σήμερα
01 Νοεμβρίου 2017

Την προχειρότητα εκ μέρους του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη διαδικασία προετοιμασίας και εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αναδεικνύει καθημερινά η απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, που συνωστίζονται επί ώρες μπροστά στα εκδοτήρια. Ήδη σήμερα, πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου μέτρου, όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί, από τις πέντε το πρωί που ανοίγουν οι σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού, δεκάδες πολίτες έχουν στηθεί στην ουρά για να εκδώσουν την περιβόητη κάρτα.

Και μπορεί ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης να δηλώνει ότι «θα ήταν μεγαλύτερη ντροπή αν μπαίναμε στο 2018 χωρίς το ηλεκτρονικό εισιτήριο», όμως αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την έλλειψη οργάνωσης και αντιμετώπισης των προφανών προβλημάτων, που έχουν ανακύψει κατά την φάση υλοποίησης του νέου μέτρου, προκαλώντας την αγανάκτηση του επιβατικού κοινού.

Αυτός ήταν και ο λόγος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εκκρεμεί η έκδοση περισσότερων από 100.000 προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών, που δόθηκε παράταση έως τις 15 Νοεμβρίου για τις κάρτες Οκτωβρίου με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα. Ο ΟΑΣΑ είχε ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η ισχύς των καρτών απεριορίστων διαδρομών να είναι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, εκδίδοντας μάλιστα και σχετικό δελτίο Τύπου, αλλά το υπουργείο αποφάσισε να δώσει παράταση της ισχύος έως τις 15 του μηνός για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις, ο ΟΑΣΑ από την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα επιτρέψει την έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,40 ευρώ στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων αντικαθιστώντας πλήρως τα παλαιά χάρτινα εισιτήρια. Οσον αφορά στους επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους παλαιά χάρτινα εισιτήρια, θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ