Εφημερίδα Κοινωνική

Τους κορυφαίους επιχειρηματίες βράβευσε το ΕΒΕΑ

 Breaking News

Τους κορυφαίους επιχειρηματίες βράβευσε το ΕΒΕΑ
16 Οκτωβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η εκδήλωση απονομής «ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΒΕΑ 2017» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που κατά το περασμένο έτος επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και πλήθους επιχειρηματιών. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές ώστε να έρθουν στη χώρα επενδύσεις, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, στην ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, την ριζική αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης στην αντιμετώπιση της πολυνομίας.

«Μετά από 9 χρόνια κρίσης, πρέπει να υπάρξουν πόροι για την αποκατάσταση του κοινωνικού ιστού, να αντιμετωπιστεί η ακραία φτώχεια, να στηριχθούν οι άνεργοι και οι οικονομικά αδύναμοι. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με τα περισσεύματα ενός πρωτογενούς πλεονάσματος, που προκύπτει από την υπερφορολόγηση. Ούτε με επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στο δημόσιο. Ο μόνος τρόπος για να φθάσουν περισσότεροι πόροι στην κοινωνία, είναι να παραχθούν μέσα από νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και εισοδήματα, αυξάνοντας παράλληλα τη φορολογική ύλη και τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος», είπε μεταξύ άλλων.

evea1

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν 

Τα Βραβεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι ένας θεσμός που τιμά τις αξίες της επιχειρηματικότητας. Επιβραβεύει το όραμα, τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια. Αναδεικνύει την υπευθυνότητα και τη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, ως αναπόσπαστα στοιχεία μιας σύγχρονης επιχειρηματικής φιλοσοφίας. Αναγνωρίζει τις προσπάθειες Ελλήνων επιχειρηματιών που, μαζί με τους εργαζόμενούς τους μετατρέπουν αυτές τις αξίες σε πράξη και καταφέρνουν να προχωρούν μπροστά, παρά τις αντιξοότητες, στηρίζοντας την εθνική οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία.

evea2

KLEEMANN :Bραβείo Εξαγωγικής δραστηριότητας – διεθνούς παρουσίας

Η KLEEMANN είναι μια ελληνική πολυεθνική εταιρεία με έδρα το Κιλκίς, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς κατασκευής και εμπορίας Ολοκληρωμένων Συστημάτων Ανελκυστήρων από το 1983. Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ανελκυστήρα, ανυψωτικούς μηχανισμούς φορτίων, κυλιόμενες σκάλες και διαδρόμους, ανυψωτικούς μηχανισμούς για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, ανυψωτικά συστήματα για χώρους parking καθώς και ανυψωτικούς μηχανισμούς για χώρους εστίασης. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανελκυστήρων στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή αγορά, με εργοστάσια παραγωγής σε Ελλάδα, Κίνα και Σερβία και με δύο γραμμές συναρμολόγησης σε Ρωσία και Τουρκία.

Η τοπική παρουσία του Ομίλου σε 15 χώρες (όπως Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ρουμανία, Πολωνία, Γαλλία, κλπ) συμβάλλει στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των τοπικών αγορών και των ευρύτερων περιοχών. Με ένα δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 100 χώρες, οι διεθνείς πωλήσεις του Ομίλου ξεπερνούν το 90% του συνόλου των πωλήσεών της. Η KLEEMANN διακρίνεται για τη μεγάλη γκάμα προϊόντων και λύσεων που διαθέτει, τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και ελέγχων, το σχεδιασμό, την ευελιξία σε χρόνους παράδοσης και τις εξειδικευμένες λύσεις που προσφέρει.

evea3

ΒΙΑΝΕΞ: Βραβείο Έρευνας – καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης

Η ΒΙΑΝΕΞ A.E. είναι μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα συγκρινόμενη όχι μόνο με τις ελληνικές, αλλά και με τις διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες. Με περισσότερα από 90 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του φαρμάκου, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε καταγράφει κορυφαίες επιδόσεις σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, το οποίο περιλαμβάνει παραγωγή, εμπορία, εξαγωγή και διανομή φαρμακευτικών σκευασμάτων. Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. διαθέτει τέσσερα state-of-the-art, εξειδικευμένα εργοστάσια, με εξαιρετικές παραγωγικές δυνατότητες σε όλο το φάσμα της παραγωγής φαρμάκου, ενώ αναβαθμίζει συνεχώς το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών επενδύοντας σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε εμπιστεύονται διαχρονικά μεγάλοι πολυεθνικοί φαρμακευτικοί οίκοι, συνάπτοντας συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλη χρονική διάρκεια. Ο τομέας των εξαγωγών αποτελεί στρατηγική επιλογή για τη ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., με το 60% της παραγωγής της εταιρείας να προορίζεται για εξαγωγή, σε 30 χώρες παγκοσμίως. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 1.100 άτομα, στην πλειονότητά τους υψηλής επιστημονικής ειδίκευσης, ενώ παράλληλα επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού.

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ: Bραβείo Επώνυμου προϊόντος

Από το 1856 η κληρονομιά επεξεργασίας των αυγών του Κέφαλου, περνά για τέσσερις γενιές από παππού σε υιό, στην Οικογένεια Τρικαλινός. Χάρη στην καινοτόμο επεξεργασία, αλλά και τις πιστοποιημένες παραγωγικές διαδικασίες στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας, το Αυγοτάραχο Τρικαλινός διαθέτει αποδεδειγμένα μεγάλη διατροφική αξία, βελούδινη υφή και εξαιρετικά μακρά επίγευση. Για αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά Ποιότητας και Γεύσης, έχει τιμηθεί από εγχώριους και διεθνείς θεσμούς, ενώ οι καλαίσθητες συσκευασίες του προϊόντος τιμήθηκαν με Βραβεία Καλύτερης Συσκευασίας σε διαγωνισμούς της Ελλάδας και στα διεθνή Βραβεία Pentawards.

H κυκλοφορία του βιβλίου “Fragile Feast, Routes to Ferran Adria” που περιέχει τις επιλογές του διάσημου Chef, κατατάσσει επώνυμα το Αυγοτάραχο Τρικαλινός στα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά τρόφιμα του πλανήτη. Ο ίδιος ο Adria, το προτείνει ως την εναλλακτική στο χαβιάρι. Από την Κύπρο ως την Αλεξανδρούπολη και τη νησιωτική Ελλάδα, σε όλη την Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, στο Παρίσι και τις Γαλλικές ακτές, στα πολυτελέστερα πριβέ εστιατόρια της Ιβηρικής χερσονήσου, στο Λονδίνο, το Λίβανο και το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι, σε Τόκυο, Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη. Στο Σύδνεϋ και τη Μελβούρνη, σε Ταϊπέι, Σιγκαπούρη, αλλά και το εξωτικό νησάκι του Άγιου Βαρθολομαίου, οι σπουδαιότεροι και πιο διακεκριμένοι Chef του πλανήτη σε πάνω από 36 χώρες, μοιράζονται το ίδιο συστατικό το Αυγοτάραχο Τρικαλινός!

evea4

Re.De-Plan A : Βραβείο Περιβάλλοντος και Πράσινης Ανάπτυξης

Η Re.De-Plan AE Consultants ιδρύθηκε το 2004 και αποτελεί μία άρτια οργανωμένη και επιτυχημένη επιχειρηματική μονάδα, σταθερά κερδοφόρα που ειδικεύεται στην Παροχή Υπηρεσιών Project Management και Τεχνικού Συμβούλου στη Δημόσια και Ιδιωτική Οικονομία. Σταθερή μήτρα των υπηρεσιών της εταιρείας είναι η επιστημονική αλλά και η πρακτική προσέγγιση του Μηχανικού, όπως διαμορφώθηκε μέσα από τη συμμετοχή των στελεχών της σε 2000 μικρά και μεγάλα έργα, στην ανάπτυξη των οποίων συνέβαλαν υπό διάφορες ιδιότητες, ευθύνες αρμοδιότητες και σχέσεις. Η εταιρεία προσφέρει ολοκληρωμένες τεχνικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για τον σχεδιασμό και την χρηματοοικονομική υποστήριξη μεγάλων επενδύσεων, τη διοίκηση, τη μελέτη και την οργάνωση της υλοποίησης τεχνικών έργων και υποδομών, την αξιοποίηση ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, την εγκατάσταση και αδειοδότηση επιχειρήσεων στη Βιομηχανία και τα Logistics. Η εμπειρία και εξειδίκευση της στα έργα ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πάρκων και γενικότερα στα έργα οργάνωσης και πολεοδόμησης υποδοχέων για τη Βιομηχανία, την Εφοδιαστική αλλά και τον Τουρισμό, με όρους σύγχρονης και ανταγωνιστικής επιχειρηματικής ανάπτυξης, την καθιστούν μοναδική σε επίπεδο επικράτειας.

evea5

ΟΠΑΠ: Bραβείo Εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με εστίαση στη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Ο ΟΠΑΠ υλοποιεί από το 2014 το φιλόδοξο έργο της ανακαίνισης των δύο σημαντικότερων Παιδιατρικών Νοσοκομείων στην Ελλάδα, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», που εξυπηρετούν ανάγκες παιδιών απ’ όλη τη χώρα. Μέχρι σήμερα, ο ΟΠΑΠ έχει ανακαινίσει το 40% και των δύο Νοσοκομείων, δημιουργώντας έναν ευχάριστο χώρο για τα παιδιά, τους γονείς τους, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, υποστηρίζει 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες και 11.000 μικρούς αθλητές, παρέχοντας πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για τις αγωνιστικές δραστηριότητες και αθλητικό εξοπλισμό. Επίσης, ενισχύει την κατάρτιση 700 προπονητών και προσφέρει καθοδήγηση σχετικά με ψυχολογικά, παιδιατρικά και διατροφικά ζητήματα σε 20.000 γονείς.

evea6

B & F ΑΒΕΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ: Βραβείο αύξηση της απασχόλησης

Ο όμιλος B & F ΑΒΕΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ, με εμπειρία και γνώση πάνω από 30 χρόνια, είναι σήμερα ένας από τους δυναμικότερους ομίλους στο χώρο της γυναικείας μόδας στην Ελλάδα, αποτελούμενος από δύο αλυσίδες καταστημάτων: BSB και Lynne. Επιπλέον, ο όμιλος B & F αναδεικνύει την διεθνή του παρουσία μέσα από ένα φιλόδοξο πλάνο δραστηριοποίησης στο εξωτερικό και μέχρι σήμερα, συγκεκριμένα με το brand BSB, έχει παρουσία συνολικά σε 19 χώρες. Η φιλοσοφία του ομίλου για δημιουργία σύγχρονης μόδας για όλες τις γυναίκες, σε συνδυασμό με τη δέσμευσή του για άριστη ποιότητα έχει σαν αποτέλεσμα την σταθερή ανάπτυξη και την άμεση ανταπόκριση στις απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς και έχει συντελέσει στην εξελισσόμενη πορεία του με ανοδικές ετήσιες πωλήσεις και αυξανόμενο μερίδιο αγοράς. Τα τελευταία έτη, παρά την παρατεταμένη κρίση στην οικονομία, ο όμιλος B & F κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις του, να διευρύνει το δίκτυο του και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, με την ίδρυση νέων καταστημάτων και κατ’ επέκταση την πρόσληψη νέων υπαλλήλων, κάτι που προκύπτει κοιτώντας τους τελευταίους ετήσιους κύκλους εργασιών και την αύξηση της απασχόλησης:

• Έτος 2015 – Κύκλος εργασιών 56,5 εκ. ευρώ – 628 εργαζόμενοι.

• Έτος 2016 – Κύκλος εργασιών 62,8 εκ. ευρώ – 875 εργαζόμενοι.

Skroutz Α.Ε: Bραβείo Ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη πρωτοποριακών υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας καινοτόμες πλατφόρμες Ηλεκτρονικού Εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης. Με έδρα την Αθήνα, η Skroutz Α.Ε. είναι το κορυφαίο digital brand πίσω από τη δημιουργία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης προϊόντων και τιμών www.skroutz.gr. Το Skroutz.gr έχει εδραιωθεί στην αντίληψη δεκάδων χιλιάδων χρηστών του ελληνικού Internet, αποτελώντας την 1η σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδα στην Ελλάδα με 6,5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα. Η εταιρεία έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στο εξωτερικό με το αδελφό website www.alve.com στην τούρκικη αγορά, ενώ έχει παρουσία και στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2015 με το www.scrooge.co.uk. Σήμερα, απασχολεί περισσότερους από 140 εργαζόμενους και ο καταγεγραμμένος κύκλος εργασιών για το 2016 ανήλθε σε Є7,5εκ.. Στόχος της Skroutz Α.Ε. είναι η δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας ηλεκτρονικών αγορών για τους καταναλωτές, μέσα από ένα εύρος χρηστοκεντρικών λύσεων και εφαρμογών, που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και αναδεικνύουν το πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της. Παράλληλα, η εταιρεία αναπτύσσει και παρέχει σύγχρονα εργαλεία προβολής και μεγιστοποίησης της κερδοφορίας των online πωλήσεων, σε πάνω από 2.500 ηλεκτρονικά καταστήματα που συνεργάζονται με την πλατφόρμα.

evea7

Κ. & Γ. Δάβαρης evermore cruises: Bραβείo Νέου Επιχειρηματία

H Evermore Cruises ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2013 από τους Κωνσταντίνο και Γεώργιο Δάβαρη με σκοπό να αναπτύξει και να αναβαθμίσει σε υψηλό επίπεδο τη μονοήμερη κρουαζιέρα στον Σαρωνικό, ναυλώνοντας αρχικά πλοίο μήκους 42 μέτρων και χωρητικότητας 334 επιβατών. Κατά την διάρκεια του πρώτου χρόνου λειτουργίας της μετέφερε περίπου 6.800 επιβάτες. Έκτοτε απολαμβάνει αύξηση επιβατών άνω του 50% σε ετήσια βάση, αποτέλεσμα συνεχούς προσπάθειας και επικεντρωμένης στρατηγικής που έχρισε την Evermore Cruises την πιο αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά των μικρών κρουαζιερόπλοιων. Η εξέλιξη αυτή ώθησε την εταιρεία να αποφασίσει την επένδυση των 12,000,000 ευρώ σε νέο πλοίο υπερσύγχρονων προδιαγραφών, το COSMOS (πρώην ΜΥΚΗΝΑΙ). Το Cosmos δημιουργήθηκε με την φιλοσοφία, να διατηρηθούν οι κλασικές εξωτερικές ναυπηγικές γραμμές, να πληροί τους απαιτητικότερους κανόνες ασφάλειας και λειτουργίας (ανώτερη κλάση του διεθνούς αναγνωρισμένου νηογνώμονα ABS) και να υιοθετήσει τις ποιο εξελιγμένες τεχνικές προδιάγραφες. Η επενδυτική αυτή κίνηση οδήγησε σε περαιτέρω ανάπτυξη την εταιρεία και της επιτρέπει να προβλέπει την επίτευξη του στόχου των 125.000 επιβατών για το 2017.

Carpo: Bραβείo Αναπτυσσόμενης Μ.Μ.Ε

Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕ – carpo ιδρύθηκε το 1991 στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων. Απασχολεί 150 εργαζόμενους σε Ελλάδα και εξωτερικό, διαθέτει σύγχρονη καθετοποιημένη παραγωγική μονάδα και ιδιόκτητο στόλο οχημάτων διανομής. Τα τελευταία έξι χρόνια υλοποιήθηκε πρόγραμμα επέκτασης της εταιρείας στο χώρο της λιανικής με την ανάπτυξη ενός καινοτομικού concept καταστημάτων όπου συνδυάζονται αρμονικά 3 βασικές κατηγορίες προϊόντων: ξηροί καρποί, σοκολάτα & καφές. Έχοντας ως συστατικά τα άριστης ποιότητας προϊόντα, το υψηλού επιπέδου customer service και το μοντέρνο σχεδιασμό, κάθε κατάστημα carpo αποτελεί ένα μοναδικό προορισμό αισθήσεων: The carpo 5 senses experience. Πάντα, όμως, με δεδομένες και αδιαπραγμάτευτες αρχές την ύψιστη ποιότητα των αγαθών – ιδίως όταν πρόκειται για διατροφή – και τον σεβασμό στον άνθρωπο – είτε εκείνον που επισκέπτεται το carpo, και το στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, είτε τον συνεργάτη που συμπορεύεται με τη φιλοσοφία του και συμβάλει στην ανάπτυξή του. Διότι δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς ομάδα, ομάδα χωρίς κίνητρο για δημιουργικότητα και δημιουργικότητα χωρίς τον αποδέκτη. Η ποιότητα αφορά σε όλες τις πτυχές της επιχείρησης.

NanoViis : Bραβείo Νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Με όραμα τη νανοτεχνολογία, πριν από περίπου 2 χρόνια ιδρύθηκε η εταιρεία NanoViis. Πρόκειται για μια εργαστηριακή ιδέα η οποία ξεκίνησε από το χημικό Δημήτρη Τσούκλερη, υποψήφιο διδάκτορα της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.. Από τα χρόνια ακόμη που ήταν φοιτητής στο τμήμα Χημείας του Ε.Κ.Π.Α. και επιστημονικός συνεργάτης στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», ο Δημήτρης Τσούκλερης ασχολήθηκε με τη νανοτεχνολογία. Όραμά του ήταν τα υλικά που παρασκεύαζε στο εργαστήριο, να καταφέρει να τα παρασκευάζει και σε βιομηχανική κλίμακα. Αυτό ήταν και η μεγαλύτερη πρόκληση. Η συγκεκριμένη ιδέα είχε ως στόχο την παραγωγή μιας σειράς νέων έξυπνων νανοϋλικών για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων.

Με τη βοήθεια της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α.) κατάφερε να γίνει επιχειρηματική ιδέα και στη συνέχεια το 2015 επιχείρηση. Η NanoViis είναι μια εταιρία βασισμένη στη νανοτεχνολογία που ιδρύθηκε και αναπτύσσεται στην Ελλάδα. Στόχος της είναι να δημιουργήσει προηγμένα προϊόντα τα οποία λόγω των μικροσκοπικών σωματιδίων που περιέχουν, εμφανίζουν διαφορετικές ιδιότητες από τα αντίστοιχα υλικά σε μεγαλύτερη κλίμακα. Αξιοποιώντας λοιπόν τα ιδιαίτερα φυσικά και χημικά χαρακτηριστικά των νανοσωματιδίων, κατάφερε να δημιουργήσει αμιγώς ελληνικά καινοτόμα προιόντα, φιλικά στο περιβάλλον με ιδιαίτερες χημικές και μηχανικές ιδιότητες που ανοίγουν νέες συναρπαστικές προοπτικές σε πολλούς τομείς (περιβαλλοντικές εφαρμογές, ιατρική, βιομηχανικές διεργασίες) και μας βοηθούν να λύσουμε καθημερινά προβλήματα.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ: Bραβείo Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Είναι Ιδρυτής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης, από το 2002, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Ανώνυμης Εταιρείας «ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟΥ». Είναι Πρόεδρος του ΣΠΕΤ, μέλος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ και επί σειρά ετών μέλος της Διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Η δραστηριοποίησή του στον τομέα των πρώτων υλών χρονολογείται από το 1969, όταν ξεκίνησε την ενασχόλησή του στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του κ. Δημητρίου Κανάκη στη Ν. Χαλκηδόνα Αττικής, με αντικείμενο την παραγωγή λιπαρών. Από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ξεχώρισε χάρη στην εργατικότητα, την επιμονή και το ταλέντο του στις πωλήσεις. Το 1985 αποφασίζει να υλοποιήσει το πρωτοποριακό όραμά του για την εξέλιξη του κλάδου της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας στη Ελλάδα. Με συνοδοιπόρο τη σύζυγό του Μαίρη Κανάκη, ιδρύει στις Αχαρνές ατομική επιχείρηση και γίνεται ο πρώτος που εισάγει μαργαρίνες από τη Δανία. Γρήγορα γνωρίζει σημαντική επιτυχία και το 1993 η επιχείρηση μετατρέπεται σε Α.Ε.

Έκτοτε διαγράφει πορεία ραγδαίας εξέλιξης και συνεχούς ανάπτυξης χάρη στη φιλοσοφία του ιδρυτή της: «Ένα Βήμα Μπροστά» σε προϊόντα, ιδέες και υπηρεσίες!Σήμερα η πρωτοπόρος Εταιρεία της οποίας ηγείται διαθέτει ιδιόκτητες υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις σε Αθήνα (Αχαρνές) & Θεσσαλονίκη (ΒΙΠΕΘ Σίνδου), αποτελεσματικό δίκτυο πωλήσεων και τμήμα προώθησης και υποστήριξης των προϊόντων της, καθώς και δύο πρωτοποριακές σχολές γαστρονομίας εντός των εγκαταστάσεών της, τα Athens και Thessaloniki Centers of Gastronomy, που απευθύνονται σε επαγγελματίες της Ελλάδας, της Κύπρου και των γειτονικών Βαλκανικών χωρών. Η Εταιρεία αντιπροσωπεύει & διανέμει αποκλειστικά 28 από τους πιο φημισμένους διεθνείς οίκους παραγωγής α’ υλών σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία, Κόσοβο και FYROM.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΟΙ: Βραβείο Επιχείρηση και Παράδοση

Η εταιρεία Μύλοι Λούλη με ιστορία που ξεκινά από το 1782, διοικείται σήμερα από την 7η γενιά της οικογένειας Λούλη και βρίσκεται στην πρώτη θέση της Ελληνικής αλευροβιομηχανίας σε αλέσεις, πωλήσεις και τεχνολογία. Κατέχει το 25% του εγχώριου μεριδίου αγοράς των επαγγελματικών αλεύρων ενώ εξάγει σε 10 χώρες. Τα περισσότερα από 1.000 διαφορετικά προϊόντα της Μύλοι Λούλη καλύπτουν μια ευρεία γκάμα από άλευρα, μείγματα και άλλες πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Με τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια στη Σούρπη, στο Κερατσίνι και στη Θήβα, η εταιρεία απασχολεί 250 άτομα και εξυπηρετεί πάνω από 5.000 επαγγελματίες αρτοποιούς, ζαχαροπλάστες, βιοτεχνίες και βιομηχανίες τροφίμων. Επίσης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελληνικών νοικοκυριών με τα προϊόντα των Μύλων Αγίου Γεωργίου.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας η Μύλοι Λούλη δεσμεύεται για την συνεχή βελτίωσή της αλλά και επικοινωνεί κάθε χρόνο στην κοινωνία τις ενέργειες της, με την έκδοση κοινωνικού απολογισμού, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα GRI G4. Επιπλέον η δέσμευση της Μύλοι Λούλη για μακροπρόθεσμη και αποτελεσματική συνεισφορά επιβεβαιώνεται με την λειτουργία της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας, που έχει ως στόχο την εκπαίδευση των Ελλήνων αρτοποιών αλλά και του Μουσείου Λούλη «από το σιτάρι στο ψωμί», που έχει σαν όραμα να διαφυλάξει την ιστορία και την παράδοση του σιταριού και του ψωμιού, να αναδείξει την σπουδαιότητα της μεσογειακής διατροφής και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το φαινόμενο της σπατάλης των τροφίμων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ