Εφημερίδα Κοινωνική

Το «τελευταίο αντίο» στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

 Breaking News

Το «τελευταίο αντίο» στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο
14 Οκτωβρίου 2017

Η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες αλλά και απλός κόσμος που συγκινήθηκε από το δράμα, λένε αυτή την ώρα το «τελευταίο αντίο» στον δολοφονημένο δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Ελληνικό, όπου στις 3 το μεσημέρι ξεκίνησε η νεκρώσιμος ακολουθία, βρισκόταν από νωρίς η σύζυγος και τα δύο παιδιά του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Εκεί βρίσκεται και πλήθος κόσμου, φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες του εκλιπόντος δικηγόρου, ώστε να απευθύνουν το «ύστατο χαίρε» σε έναν άνθρωπο που ξεχώρισε για το ήθος του, όπως όλοι όσοι τον γνώρισαν επισημαίνουν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύσσωμος ο νομικός κόσμος, πλήθος πολιτικών στελεχών στον Ιερό Ναό για την νεκρώσιμη ακολουθία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Λίγα λεπτά μετά τις 14:30 έφτασε στον Ιερό Ναό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που εισήλθε χωρίς να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους, έδωσε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και αποχώρησε.

Από την Νέα Δημοκρατία, μεταξύ άλλων δίνουν το «παρών» ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, σχεδόν το σύνολο των βουλευτών και άλλα στελέχη του κόμματος. Προσήλθαν επίσης ο Κωστής Μπακογιάννης και η αδερφή του Αλεξία.

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στον Ιερό Ναό βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής και ο υπουργός Δικαιοσύνης στέκονται μπροστά στον άμβωνα.

Το «παρών» δίνουν ακόμα εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, συνάδελφοι του εκλιπόντος που ήταν πολύ αγαπητός, αλλά και απλός κόσμος, που είτε απλώς γνώριζε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, είτε συγκινήθηκε από το τραγικό τέλος του. Στην εκκλησία βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός και ο συνάδελφος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης. Εκεί βρίσκεται επίσης ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, φίλος και συνάδελφος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Επίσης παρευρέθηκαν: ο εκδότης κ. Απόστολος Καραμπερόπουλος, ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο κ. Σπυρίδων και ο κ. Καρδαράς.

«Ήταν μια εκτέλεση εν ψυχρώ, όλα περίμενα να τα ακούσω, αυτό δεν το περίμενα. Ήταν ένας εξαίρετος οικογενειάρχης. Θεέ μου, γιατί; Αυτό το γιατί θα μας φάει», δήλωσε προσερχόμενος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ήδη μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της τελετής, η εκκλησία είχε πλημμυρίσει με στεφάνια που έλεγαν το «ύστατο χαίρε» στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

1

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ