Εφημερίδα Κοινωνική

Στα αντικαρκινικά νοσοκομεία 3 εκατ. ευρώ – Τι ποσό αντιστοιχεί στο ΜΕΤΑΞΑ

 Breaking News

Στα αντικαρκινικά νοσοκομεία 3 εκατ. ευρώ –  Τι ποσό αντιστοιχεί στο ΜΕΤΑΞΑ
18 Οκτωβρίου 2017

Τρία εκατομμύρια ευρώ είχαν ξεμείνει στα κιτάπια του υπουργείου Υγείας από τον αντικαρκινικό έρανο του 2008, τα οποία τώρα διατίθενται για την ανανέωση του εξοπλισμού τριών αντικαρκινικών νοσοκομείων της χώρας. Στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, την οποία διερευνά η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, προέκυψε ότι 2,92 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 6,5 εκατ. που είχαν συγκεντρωθεί στον έρανο, είχαν μείνει αδιάθετα.

Με απόφαση του κ. Πολάκη, που δημοσιεύει το newsbomb.gr, τα χρήματα αυτά διατίθενται στα τρία αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να ενισχυθεί η διαγνωστική και θεραπευτική δυναμικότητά τους. Συγκεκριμένα, στο Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας» διατίθεται 1,5 εκατ. ευρώ για αγορά γραμμικού επιταχυντή που θα αντικαταστήσει παλαιότερα μηχανήματα κοβαλτίου και θα αυξήσει τις πραγματοποιούμενες ακτινοθεραπείες.

Στο νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά διατίθενται 600.000 ευρώ για ψηφιακό μαστογράφο με σύστημα στερεοτακτικής βιοψίας και για την αγορά ακτινοσκοπικού ψηφιακού μηχανήματος. Τέλος, στο «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης πηγαίνουν 820.000 ευρώ για αναβάθμιση της μονάδας κοβαλτίου και αντικατάσταση του συστήματος βραχυθεραπείας.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ