Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: O Ο.Σ.Υ. απαντάει εγγράφως στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ για τις καθυστερήσεις των δρομολογίων στον Πειραιά

 Breaking News

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: O Ο.Σ.Υ. απαντάει εγγράφως στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ για τις καθυστερήσεις των δρομολογίων στον Πειραιά
27 Οκτωβρίου 2017

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ καθημερινά γίνεται δέκτης παραπόνων για τις καθυστερήσεις των δρομολογίων των λεωφορείων στην περιοχή μας που έχει ως αποτέλεσμα, πολύς κόσμος να περιμένει στις στάσεις επί ώρες.

*του Κώστα Παναγιωτάκη

Ειδικά το προηγούμενο διάστημα, το «φαινόμενο» ήταν εκνευριστικά… έντονο.

Σε σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε τον Αύγουστο, συμπολίτης μας κατήγγειλε ότι πήγε στο αμαξοστάσιο και είδε οχήματα «παροπλισμένα» ή όπως μας είπε χαρακτηριστικά: «να κάθονται χωρίς λόγο».

31-8-17-532x683

 

Εμείς όχι μόνο αναδείξαμε το θέμα, αλλά δημοσιεύσαμε και απαντήσεις του προέδρου του ΟΑΣΑ που μίλησε για το πώς έχει η κατάσταση με τα λεωφορεία και τους εργαζόμενους σήμερα, κάνωντας λόγο για «αντιρρήσεις» των Θεσμών στην πρόσληψη 700 περίπου οδηγών και τεχνικών.

Δεν μείναμε όμως εκεί. Ζητήσαμε την επίσημη θέση της διοίκησης του ΟΣΥ με επιστολή μας που αναφερόταν σε συγκεκριμένα δρομολόγια, όπως για παράδειγμα αυτό του «703» ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ-ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (μέσω Θηβών), που εκείνη την περίοδο καθυστερούσε πέραν της μίας ώρας προκαλώντας την οργή των πολιτών!

Προς τιμήν του ο ΟΣΥ μας απάντησε εγγράφως, περίπου ένα μήνα αργότερα.

Στην επιστολή τους ο κ. Γεώργιος Βούρτσης, Τμηματάρχης Ελέγχου Κομίστρου και Επικοινωνίας με το επιβατικό κοινό αλλά και ο Κων/νος Φωτάκης Δ/ντης Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου καταθέτουν την δική τους άποψη, αφού βεβαίως πρώτα μας αναφέρουν ότι δεν τους δώσαμε επαρκή στοιχεία  «ως προς την ημερομηνία και την ώρα που έλαβε χώρα συγκεκριμένο περιστατικό για να κινήσουν την αντίστοιχη Πειθαρχική Διαδικασία».

Μόνο που δεν κατανόησαν ότι σκοπός της «μεταφοράς του παραπόνου των πολιτών» από πλευρά μας, δεν ήταν ο πειθαρχικός έλεγχος ή  η τιμωρία κάποιου εργαζόμενου αλλά να δοθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ απαντήσεις στο επιβατικό κοινό για να ξέρει τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαίνει. Φταίει δηλαδή το ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά; Φταίνε τα «παροπλισμένα οχήματα»; Φταίει η κατάσταση του Πειραιά που είναι δύσκολη με τα έργα; Απλά ερωτήματα δηλαδή που εκφράζει ο κάθε πολίτης που περιμένει το λεωφορείο του στην (κατά τ” άλλα…) «τηλεματική» στάση και δεν έρχεται στην ώρα του!

Αναγνωρίζουμε ωστόσο ότι μετά την παρέμβασή μας ο ΟΣΥ ενημέρωσε εγγράφως της αρμόδια Διεύθυνση του Αμαξοστασίου της Πέτρου Ράλλη, η οποία έχει την ευθύνη επάνδρωσης πολλών δρομολογίων του Πειραιά για να φροντίσει, όπως λέει, την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Ζητάνε επίσης, τόσο τη συμβολή τη δική μας όσο και των πολιτών που με αντίστοιχα παράπονα, τα οποία θα μεταφέρονται μέσω της εφημερίδας μας αλλά και της ιστοσελίδας του ΟΣΥ, θα βοηθάμε όλοι μαζί στο να λυθούν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στο συγκοινωνιακό έργο.

Δείτε την επιστολή -απάντηση στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

keimeno


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ