Εφημερίδα Κοινωνική

Με μοναδικά και πανέμορφα καΐκια ολοκληρώθηκε το 5° Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών

 Breaking News

Με μοναδικά και πανέμορφα καΐκια ολοκληρώθηκε το 5° Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών
16 Οκτωβρίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών που οργανώθηκε από τον Σύλλογο Παραδοσιακών Σκαφών σε συνεργασία με τον Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Πόρου.

Στο Σαλόνι πήραν μέρος παραδοσιακά σκάφη από 6 έως 45 μέτρα που έφτασαν στον Πόρο από νησιάτου Σαρωνικού και των Κυκλάδων. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία σκαφών από την Μύκονο και την Πάρο. Η τελευταία έδωσε δυναμικό παρόν με τα σκάφη και τους Παριανούς φίλους και καλλιτέχνες που μας έστειλε.

Όσοι επισκέφτηκαν τον Πόρο το Σαββατοκύριακο είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, πολύ όμορφα συντηρημένα και διατηρημένα παραδοσιακά σκάφη, διαφόρων τύπων όπως, Τρεχαντήρια, Καραβόσκαρα, Λίμπερτυ και Περάματα.Ξεχώρισαν τα παλαιότερα:το Φανερωμένη, κατασκευασμένο το 1945 στην Σκιάθο από τον Μυτιληναίο, το Παναγιά Τήνου του 1953, το Αγία Σοφία του 1967, το Ελευθερία κατασκευασμένο το 1971 στην Σύρο από τον Μαυρίκο, καθώς και το Αφροδίτη κατασκευασμένο το 1970 από τον Ψαρρό στο Πέραμα. Φυσικά όσοι πέρασαν από το 5ο Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών είχαν την χαρά να δουν και μεγαλύτερα και νεότερα σκαριά όπως το Άρκτος, το Ηρακλής και το Λιάνα χτισμένα τα τελευταία 15 χρόνια στην Κοιλάδα Αττικής, αλλά και πολύ μικρότερακακία όπως οι πανέμορφοι βαρκαλάδες του Πόρου, μικρά σκαριά φτιαγμένα από το 1940 ως σήμερα.

Τις δύο ημέρες του Σαλονιού έγιναν ταυτόχρονες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και φυσικά δεν μπορούσε να μην υπάρχει νησιώτική παραδοσιακή μουσική . Το γεύμα των εγκαίνιών (που ήταν μια προσφορά του Δήμου Πόρου)πλαισιώθηκεμουσικά από τους ΝίκοΟικονομίδη και Κυριακή Σπανού, ενώ το επόμενο βράδυ τραγούδησαν και έπαιξαν μουσική από την Μεσόγειο ο Σπύρος Μπάλιος και το συγκρότημά του, που είχαν έρθει από την Πάρο.

Στις εκδηλώσεις για το 5ο Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ο Αλέξανδρος ΔημητριάδηςΑντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πόρου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών Νίκος Καβαλλιέρος καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και μέλη του Συνδέσμου. Τέλος ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών Γιώργος Ανωμερίτης, ο Νίκος Βερνίκος, ο Γιώργος Βερνίκος και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ