Εφημερίδα Κοινωνική

Μαθαίνω ν’αγαπώ το περιβάλλον παίζοντας…στον Δημοτικό Κήπο Νίκαιας

 Breaking News

Μαθαίνω ν’αγαπώ το περιβάλλον παίζοντας…στον Δημοτικό Κήπο Νίκαιας
04 Οκτωβρίου 2017

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το Περιβάλλον, η Διεύθυνση Πρασίνου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη διοργανώνουν μία σειρά δράσεων στον Δημοτικό κήπο της Νίκαιας την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 το πρωί.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας στον Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη ήταν και είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης μας. Mέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στόχος μας είναι να συνειδητοποιήσουν μικροί και μεγάλοι την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Η συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους βιωματικά δρώμενα, βοηθά τους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τη συλλογικότητα, να αναπτύξουν κριτική και δημιουργική σκέψη για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και να αντλήσουν πληροφορίες που αφορούν στους πνεύμονες ζωής της γειτονιάς τους όπως είναι ο Δημοτικός κήπος».

Δημότες, κάτοικοι και ευρύ κοινό, καλούνται να συμμετάσχουν στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν οι οποίες περιλαμβάνουν δενδροφύτευση, καθαρισμό του κήπου, καθώς και επισκευή, βάψιμο και αντικατάσταση εξοπλισμού, όπως όργανα παιδικής χαράς, καλαθάκια απορριμμάτων και παγκάκια. Επίσης, θα γίνει ξενάγηση από γεωτεχνικό που θα παρουσιάσει την σπάνια χλωρίδα του κήπου σε όσους παρευρεθούν. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχει και το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων της Νίκαιας οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν παιχνίδια για τους μικρούς φίλους. Παράλληλα θα υπάρχουν διαγωνισμοί και θα μοιραστούν ως δώρα φυτά σε γλαστράκια από το φυτώριο του Δήμου.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ