Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ Π. Κουρουμπλή με τον πρέσβη της Γερμανίας

 Breaking News

Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ Π. Κουρουμπλή με τον πρέσβη της Γερμανίας
06 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής συναντήθηκε με το νέο πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Jens Plötner, κατόπιν πρωτοβουλίας της γερμανικής πλευράς. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, σε διμερές, ενωσιακό και διεθνές επίπεδο.

Κατά τη συνάντηση εργασίας, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στη συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα του εμπορίου και της οικονομίας και στη συμμετοχή του στις εργασίες του 10ου Εθνικού Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Γερμανίας (Αμβούργο, 04.04.2017). Ο κ. Κουρουμπλής έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας σε σχέση με άλλα ναυτιλιακά κέντρα τρίτων χωρών, στη συνεργασία των ευρωπαϊκών υπηρεσιών FRONTEX-EFCA-EMSA, σε συνάρτηση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου και στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των Ευρωπαϊκών Ακτοφυλακών.

Οι δυο πλευρές επιβεβαίωσαν τις κοινές θέσεις και τοποθετήσεις τους επί βασικών προτεραιοτήτων ναυτιλιακής πολιτικής στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και στο πλαίσιο της Ε.Ε. και EMSA.

Ο Γερμανός Πρέσβης υπογράμμισε τη δυναμική θέση του ελληνόκτητου στόλου και το υφιστάμενο ενδιαφέρον για τη διαμόρφωση στρατηγικής σχέσης συνεργασίας με την χώρα μας, στον τομέα της ναυτιλίας. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο υφιστάμενο επενδυτικό ενδιαφέρον γερμανικών εταιριών και ιδίως στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών και του λογισμικού.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ