Εφημερίδα Κοινωνική

Πέντε χαράτσια ως την Παρασκευή – Πως μπορείτε να γλιτώσετε χρήματα από τη δόση για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

 Breaking News

Πέντε χαράτσια ως την Παρασκευή – Πως μπορείτε να γλιτώσετε χρήματα από τη δόση για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ
26 Σεπτεμβρίου 2017

Βροχή πέφτουν τα χαράτσια για τους φορολογούμενους ως την ερχόμενη Παρασκευή. Πρέπει να πληρωθούν συνολικά 2,3 δισεκατομμύρια σε φόρους. Οι πλειοψηφία των φορολογουμένων έχει να πληρώσει την δεύτερη δόση εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Συνολικά τα ελληνικά νοικοκυριά πρέπει να πληρώσουν για τους δύο αυτούς φόρους περισσότερα από 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίσης ως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και ο φόρος πολυτελείας.

Οι εναλλακτικές λύσεις

Η πλέον ανώδυνη λύση για τους πολίτες, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, είναι να απευθυνθούν σε κάποια τράπεζα.

Όλα τα τραπεζικά ιδρύματα προσφέρουν άτοκες δόσεις για την εξόφληση του φόρου μέσω πιστωτικής κάρτας.

Η πληρωμή γίνεται εφάπαξ και ο φορολογούμενος εξοφλεί σε 12 άτοκες δόσεις.

Για όποιον δεν διαθέτει πιστωτική κάρτα η τράπεζα δίνει τη δυνατότητα πληρωμής με έκδοση νέας κάρτας αφού κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αντίγραφο φορολογικής δήλωσης και εκκαθαριστικού φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν επίσης να αποπληρώσουν τις οφειλές τους για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 12 δόσεις με επιτόκιο 5%. Για να γίνει αυτό η οφειλή πρέπει να καταστεί ληξιπρόθεσμη και ο φορολογούμενος στη συνέχεια να κάνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ αίτηση για υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση. Παράλληλα θα πρέπει να υποβάλλει και σχετική υπεύθυνη δήλωση για την εισοδηματική και περιουσιακή του κατάσταση ώστε να αποδείξει ότι αδυνατεί να πληρώσει.

Μετά την υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση ο φορολογούμενος θα πρέπει να υπαγάγει στη ρύθμιση τυχόν νέες οφειλές που θα προκύψουν και θα καταστούν ληξιπρόθεσμες.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι επίσης ο οφειλέτης να έχει υποβάλλει τις δηλώσεις φορολογίας της τελευταίας πενταετίας.

Δεν μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση οφειλέτης που έχει άλλες αρρύθμιστες οφειλές προς το Δημόσιο.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ