Εφημερίδα Κοινωνική

Έστειλαν ξανά τα ΜΑΤ μέσα στην αίθουσα των πλειστηριασμών

 Breaking News

Έστειλαν ξανά τα ΜΑΤ μέσα στην αίθουσα των πλειστηριασμών
13 Σεπτεμβρίου 2017

Μέσα στην αίθουσα 7 του Ειρηνοδικείου «υποδέχτηκαν» οι άντρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών.

Στην οδό Λουκάρεως βρέθηκαν και σήμερα το «Κίνημα δεν πληρώνω», το ΕΠΑΜ, η ΛΑΕ με επικεφαλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προκειμένου να ματαιώσουν τους σημερινούς προγραμματισμένους πλειστηριασμούς.

Ωστόσο κατά την είσοδο τους στο χώρο του Ειρηνοδικείου διαπίστωσαν πως και αυτή την φορά, όπως και την περασμένη Τετάρτη, η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη.

Συγκεκριμένα μια διμοιρία των ΜΑΤ βρισκόταν παρατεταγμένη στο εσωτερικό της αίθουσας. Αυτό δεν εμπόδισε τους διαδηλωτές, οι οποίοι μπήκαν στην αίθουσα επτά, σήκωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα.

Στη συνέχεια τα κινήματα απομάκρυναν από τον χώρο του ειρηνοδικείου τους συμβολαιογράφους φωνάζοντας: «έξω τωρα τα κοράκια».

Για σήμερα να σημειωθεί πως ήταν προγραμματισμένοι 22 πληστειριασμοί.

Ένταση και στο Ειρηνοδικείο της Λάρισας

Επεισοδιακή αποδείχθηκε, όμως, σημερινή επιχείρηση ματαίωσης πλειστηριασμών και στο Ειρηνοδικείο της Λάρισας.

Έξω από την αίθουσα των πλειστηριασμών συγκεντρώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, μέλη της Πρωτοβουλίας Λάρισας κατά των πλειστηριασμών, της Λαϊκής Ενότητας, του Εργατικού Κέντρου, της ΠΑΣΕΒΕ Λάρισας, της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας και του ΕΠΑΜ, προκειμένου να εμποδίσουν την διαδικασία.

Στο χώρο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η είσοδος στο Δικαστικό Μέγαρο επετράπη σε όλους, μόνο μετά από εξονυχιστικό έλεγχο!

Η ένταση προκλήθηκε όταν ορισμένοι συμβολαιογράφοι επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα και εμποδίστηκαν από τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα την επέμβαση των ανδρών της αστυνομίας.

Τα χειρότερα τελικά αποφεύχθηκαν, ενώ η διαδικασία των σημερινών πλειστηριασμών, ματαιώθηκε.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ