Εφημερίδα Κοινωνική

Αυξάνονται οι ροές μεταναστών: Πάνω από 400 άτομα πέρασαν στα νησιά αυτή την εβδομάδα

 Breaking News

Αυξάνονται οι ροές μεταναστών: Πάνω από 400 άτομα πέρασαν στα νησιά αυτή την εβδομάδα
29 Σεπτεμβρίου 2017

Αλλοι 406 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου, από το πρωί της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου το πρωί, ανεβάζοντας σχεδόν σε 3.519 τον αριθμό των όσων πέρασαν στα νησιά από 1ης Σεπτεμβρίου και προστέθηκαν στους ήδη διαμένοντες σε αυτά.

Στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, από το πρωί της περασμένης Δευτέρας, καταγράφηκε η άφιξη 207 ατόμων στη Λέσβο, 156 στη Χίο και 43 στη Σάμο.

Συνολικά στη Λέσβο από την 1η Σεπτεμβρίου πέρασαν 2.120 άτομα, στη Χίο 567 και στη Σάμο 832, συνολικά δηλαδή 3.519.

Η Τουρκική Ακτοφυλακή ανακοινώνει, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, ότι από 1ης Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου επενέβη σε 62 περιστατικά και επαναπροώθησε στις τουρκικές ακτές 2.708 πρόσφυγες και μετανάστες που με τις πλαστικές βάρκες, στις οποίες επέβαιναν, δεν είχαν βγει από τα τουρκικά χορικά ύδατα.

Η κατάσταση στη Μόρια

Στο μεταξύ, ο καταυλισμός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου κυριολεκτικά «ξεχείλισε». Σε αυτό διαμένουν περισσότεροι από 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες, πολλοί από τους οποίους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, που όμως δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες δομές. Και αυτό αν και επίσημα οι δομές που υπάρχουν στον καταυλισμό αφορούν 2.330 άτομα.

Ήδη, όλοι οι ελεύθεροι χώροι μέσα στο ΚΥΤ έχουν καταληφθεί από σκηνές ενώ σκηνές στήθηκαν και έξω Κέντρο σε ελαιόκτημα που έχει ενοικιασθεί γι” αυτό το σκοπό.

Γεμάτος, με σχεδόν 800 φιλοξενουμένους, είναι ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ, ενώ κοντέινερ, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και έχουν ήδη τοποθετηθεί στον χώρο, παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και άρα κενά.

Αλλα 600 άτομα διαμένουν σε άλλες δομές ή σε διαμερίσματα που έχουν ενοικιασθεί από την ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ