Εφημερίδα Κοινωνική

Συνταξιοδοτικό και ναυτεργατικά στο τραπέζι Κουρουμπλή – ΠΝΟ

 Breaking News

Συνταξιοδοτικό και ναυτεργατικά στο τραπέζι Κουρουμπλή – ΠΝΟ
01 Αυγούστου 2017

Την αναστολή των 24ωρων προειδοποιητικών απεργιακών κινητοποιήσεων από 1 έως 8 Αυγούστου, που είχε εξαγγείλει για τα πληρώματα πλοίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές στο λιμάνι της Ραφήνας, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ). Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το ναυτεργατικό σωματείο, τα εργασιακά ζητήματα των ναυτικών μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών έγιναν δεκτά από τις ναυτιλιακές εταιρείες και επήλθε συμφωνία. Σημειώνεται ότι η ΠΕΝΕΝ είχε καταγγείλει ότι συγκεκριμένες εταιρείες κάνουν υπερβάσεις των ωραρίων εργασίας και του χρόνου ανάπαυσης των πληρωμάτων και δεν καταβάλλουν υπερωριακή απασχόληση.

Συνταξιοδοτικό και ναυτεργατικά ζητήματα σε συνάντηση με ΠΝΟ

Στο μεταξύ, συνταξιοδοτικό και ναυτεργατικά ζητήματα εξετάστηκαν σε συνάντηση που είχαν μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή παρουσία του υφυπουργού Εργασίας, Αναστασίου Πετρόπουλου.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι το υπουργείο, είχε υποσχεθεί να οργανώσει τη συνάντηση αυτή μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, ώστε να έχει το συνδικάτο μια καθαρή εικόνα για το πού βρίσκεται το συνταξιοδοτικό ζήτημα του κλάδου. Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε στους συνδικαλιστές ότι έχουν εκδοθεί όλες οι προσωρινές συντάξεις, για τις οποίες είχαν υποβληθεί αιτήσεις, μέχρι και τον Ιούνιο του 2017. Όπως είπε, αυτή η δέσμευση των υπουργείων Ναυτιλίας και Εργασίας επιτεύχθηκε με την ενίσχυση του τμήματος συντάξεων του ΕΦΚΑ από επτά επιπλέον υπαλλήλους, έγινε δηλαδή ακριβώς αυτό που είχαν υποσχεθεί οι δύο υπουργοί στην ΠΝΟ. Στη συνέχεια, ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στις διαδικασίες για τον υπολογισμό των συντάξεων των ναυτικών και κάλεσε την ερχόμενη εβδομάδα τους εκπροσώπους της ΠΝΟ σε συνεργασία για μια περισσότερο λεπτομερή ανάλυση της διαδικασίας.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ