Εφημερίδα Κοινωνική

Το σχέδιο Βαρουφάκη για παράλληλο νόμισμα -Τι προέβλεπε για δημοσίους υπαλλήλους

 Breaking News

Το σχέδιο Βαρουφάκη για παράλληλο νόμισμα -Τι προέβλεπε για δημοσίους υπαλλήλους
05 Ιουλίου 2017

Το σχέδιο του τέως υπουργού Γ. Βαρουφάκη για την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος στη χώρα το 2015 αποκάλυψε ο τότε σύμβουλός του Γκλεν Κιμ σε εκδήλωση του κόμματος του Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον κ. Κιμ, που παραμένει σύμβουλος του νυν υπουργού Ευκλ. Τσακαλώτου, η εφαρμογή του σχεδίου θα ξεκινούσε από τους δημόσιους υπαλλήλους εκδίδοντας κουπόνια για το 10% των μισθών τους, τα οποία θα χρησίμευαν αποκλειστικά για την εξόφληση πληρωμών στην εφορία στα πρότυπα κουπονιών σίτισης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της, η «Καθημερινή»: «Το σύστημα, αν πετύχαινε, θα επεκτεινόταν και για άλλες πληρωμές και σε άλλους τομείς. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Κιμ το σχέδιο είχε συζητηθεί με τραπεζίτες και θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν υπήρχε χρόνος. Παρότι το παράλληλο νόμισμα που ετοίμαζε ο κ. Βαρουφάκης δεν αποτελεί καινούργια πληροφορία, σήμερα αυτό που βγαίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα είναι ότι παρ’ ολίγον αυτό το σχέδιο να εφαρμοστεί, αλλά και οι ιδιαίτερες λεπτομέρειες για την ακριβή εφαρμογή του.

Ο κ. Κιμ αναφέρει ότι ζητήθηκε από τον ίδιο και την ομάδα του να βρει τον τρόπο που θα εφαρμοζόταν ένα τέτοιο ‘‘δημοσιονομικό νόμισμα’’ στην Ελλάδα. ‘‘Σκεφτήκαμε ότι αυτό το “δημοσιονομικό νόμισμα” έπρεπε να μοιάζει, να μυρίζει και να έχει την ίδια υφή με το ευρώ, χωρίς να είναι’’, λέει ο κ. Κιμ».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ