Εφημερίδα Κοινωνική

Τιμητική συμμετοχή του Δήμου Κορυδαλλού και του «Σινέ Παράδεισος» στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ του Κάρλοβυ Βάρυ στην Τσεχία

 Breaking News

Τιμητική συμμετοχή του Δήμου Κορυδαλλού και του «Σινέ Παράδεισος» στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ του Κάρλοβυ Βάρυ στην Τσεχία
17 Ιουλίου 2017

Κατόπιν εξαιρετικά τιμητικής πρόσκλησης του επίσημου δικτύου των Europa Cinemas, o Δήμος Κορυδαλλού και ο Δημοτικός κινηματογράφος «Σινέ Παράδεισος» συμμετείχαν με εκπρόσωπο τους στην ειδική επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβυ Βάρυ στην Τσεχία. Για 52η φορά η δημοφιλής πόλη Κάρλοβυ Βάρυ φιλοξένησε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ Κινηματογράφου παγκοσμίως, έχοντας ως τιμώμενα πρόσωπα τον Βρετανό σκηνοθέτη Κεν Λόουτς, την ηθοποιό Ούμα Θέρμαν, τον βραβευμένο με Όσκαρ Ερμηνείας 2017 Κέισι Άφλεκ και τον ηθοποιό Τζέρεμυ Ρένερ.

Ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Σινέ Παράδεισος ως μακροχρόνιος και εξέχων συνεργάτης των Europa Cinemas, του επίσημου δικτύου για την προώθηση του κινηματογράφου στην Ευρώπη- όντας ο μοναδικός κινηματογράφος στην Ελλάδα και από τους λίγους στην Ευρώπη που έχει αποσπάσει το ειδικό βραβείο Europa Cinemas Young Adience Award 2016 για την πολιτισμική συνεισφορά του στο νεανικό κοινό- συμμετείχε με εκπρόσωπο τον Ζαχαρία Ιωαννίδη στην ειδική επιτροπή των Europa Cinemas Label Prize του Φεστιβάλ, απονέμοντας το ειδικό βραβείο στην ταινία «Men don’t cry» του Βόσνιου σκηνοθέτη Άρλεν Ντρλέβιτς. Η ταινία, που διαπραγματεύεται τα ατομικά και συλλογικά τραύματα μετά τη διάλυση και τον εμφύλιο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας πριν από 22 χρόνια, απέσπασε επίσης το ειδικό βραβείο επιτροπής του Κάρλοβυ Βάρυ. Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η πρόσκληση του Σινέ Παράδεισος ως μέλος της ειδικής επιτροπής του Φεστιβάλ αποτελεί μοναδική τιμή και αναγνώριση του πολιτιστικού έργου του Δήμου Κορυδαλλού, ο οποίος επί δέκα και πλέον χρόνια έχει αποδείξει πως αποτελεί πρωτοποριακό μέλος της Ευρωπαϊκής κινηματογραφικής κοινότητας. Πάνω απ” όλα όμως, η συμμετοχή αποτελεί τιμή και επιβράβευση για όλη την πόλη, που στηρίζει ενεργά και σε περίοδο κρίσης τόσο τον δημοτικό κινηματογράφο αλλά και τις αδιάκοπες πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου μας».

korydallos1

Τα μέλη της ειδικής επιτροπής των Europa Cinemas Label Prize με τον βραβευθέντα σκηνοθέτη Άρλεν Ντρλέβιτς. Πρώτος αριστερά ο εκπρόσωπος του Δήμου Κορυδαλλού και του Σινέ Παράδεισος, Ζαχαρίας Ιωαννίδης.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ