Εφημερίδα Κοινωνική

Προσπάθεια για να «σωθεί» το Πεδίον του Άρεως

 Breaking News

Προσπάθεια για να «σωθεί» το Πεδίον του Άρεως
06 Ιουλίου 2017

«Στόχος μας, όπως άλλωστε δεσμευθήκαμε προεκλογικά, είναι να αθροίσουμε δυνάμεις, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να αποδώσουμε το Πάρκο στους πολίτες», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τη συνέντευξη Τύπου, με αντικείμενο τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίο του Άρεως. Η ίδια επισήμανε ότι η συνέντευξη αυτή εντάσσεται στη «διαδικασία δημόσιας λογοδοσίας που εφαρμόζουμε στην Περιφέρεια Αττικής».

Η Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στις «πρωτιές» της Περιφέρειας Αττικής, η οποία, μέσα από συνέργειες, είτε πρόκειται για «σημαντικά μουσικά σύνολα όπως η ΚΟΑ και η Εθνική Λυρική Σκηνή που έδωσαν παραστάσεις στο χώρο, ανοικτές στους πολίτες» είτε για την Ελληνική Αστυνομία, με την οποία η Περιφέρεια έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας από το 2015, επιχειρεί να κερδίσει αυτό το συλλογικό στοίχημα. «Και αυτό το επιχειρούμε απέναντι στα συμφέροντα εκείνα που προωθούν εμπορικές λογικές, που δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια των πολιτών και δεν προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.

«Αίφνης τα τελευταία 2.5 χρόνια το Πάρκο έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές σε δημοσιολογούντες, που όμως δεν συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που ενδιαφέρονται πραγματικά για το Πεδίο του Άρεως», παρατήρησε η Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά, σε όλα τα επίπεδα, γιατί οι ευθύνες δεν επιμερίζονται με τον ίδιο τρόπο, προκειμένου το Πεδίο να αποκτήσει πραγματικά μητροπολιτικό χαρακτήρα». Νωρίτερα αναλυτική παρουσίαση του μέχρι σήμερα έργου της Περιφερειακής Αρχής καθώς και των επερχόμενων ενεργειών, είχε κάνει η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου. Η ίδια παρατήρησε χαρακτηριστικά ότι το Πεδίο του Άρεως, που «αποκρυσταλλώνει χρόνιες παθογένειες και δομικές δυσλειτουργίες», σήμερα αλλάζει πρόσωπο.

«Πρόκειται για ένα συλλογικό στοίχημα που μας αφορά όλους». Όπως ανέφερε η κα Κυπριανίδου, η αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως αποτελεί για την Περιφερειακή Αρχή ένα διαρκές κεντρικό στοίχημα για μία ολοκληρωμένη διαχείριση του δημόσιου χώρου.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ