Εφημερίδα Κοινωνική

ΟΓΑ: Πότε θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα

 Breaking News

ΟΓΑ: Πότε θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα
05 Ιουλίου 2017

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ που έδωσε το παρόν στη συνέντευξη τύπου στον ΟΓΑ πληροφορήθηκε τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την ημερομηνία καταβολής των Οικογενειακών Επιδομάτων. Όπως μας απάντησε σε σχετική ερώτηση, ο νέος διοικητής του ΟΓΑ Στυλιανός Πλιάκης, τα οικογενειακά επιδόματα θα δοθούν το τελευταίο 10μερο του Ιουλίου (μεταξύ 20 και 25 του μήνα). Προς το παρόν, έχουν γίνει 682 χιλ αιτήσεις Α21 σε σύνολο 750 χιλ δικαιούχων. Όπως μας είπε ο κ. Πλιάκης «μέχρι τις 12/7 πρέπει να έχουμε τελειώσει τους ελέγχους για να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε τη συγκεκριμένη ημερομηνία καταβολής».

Αξιοσημείωτη ήταν ωστόσο και η δήλωση του διοικητή του ΟΓΑ ότι υπάρχουν 12 εκ. «αχρεωστήτως καταβληθέντα» που αφορούν κυρίως τις περιόδους 2012, 2013, 2014, τα οποία ο Οργανισμός καλείται να αναζητήσει. Πρόκειται δηλαδή για επιδόματα που έχουν δοθεί κατά το παρελθόν σε δικαιούχους, οι οποίοι λόγω αλλαγής των κριτήριων (πχ ηλικία παιδιών) και μη ενημέρωσης του κεντρικού συστήματος, θα πρέπει να τα επιστρέψουν μέσω συγκεκριμένων διαδικασιών.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που πλέον ο ΟΓΑ καταβάλει τα επιδόματα σε δόσεις, διότι αν τα έδινε στο σύνολο τους, το ποσό των «αχρεωστήτως καταβληθέντων» θα είχε εκτιναχτεί στα ύψη.

Η προσδοκία βεβαίως είναι ότι όλα αυτά θα λυθούν από το 2018 και μετά με τον «μετασχηματισμό» του ΟΓΑ σε ενιαίο φορέα παροχής προνοιακών επιδομάτων και την εγκατάσταση νέου πληροφοριακού συστήματος.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ