Εφημερίδα Κοινωνική

Κρήτη: Ζευγάρι υπερήλικων χρωστούσε 22 δάνεια – Σωτήρια απόφαση του Ειρηνοδικείου

 Breaking News

Κρήτη: Ζευγάρι υπερήλικων χρωστούσε 22 δάνεια – Σωτήρια απόφαση του Ειρηνοδικείου
31 Ιουλίου 2017

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 22 δάνεια χρωστούσε ζευγάρι υπερήλικων στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, το οποίο κατάφερε να σώσει την περιουσία του μετά την απόφαση-ανάσα του Ειρηνοδικείου Νεαπόλεως Λασιθίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ζευγάρι συνταξιούχων με τρία παιδιά. Ο 87χρονος σύζυγος είναι απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού και η 79χρονη σύζυγος διατηρούσε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Αγίου Νικολάου

Και οι δύο μαζί χρωστούσαν συνολικά 300.000 ευρώ σε 22 δάνεια, αλλά και στο Δημόσιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Το εισόδημα που διαθέτει το ηλικιωμένο ζευγάρι είναι 1.800 ευρώ από τις συντάξεις και των δύο, ενώ διαθέτουν και περιουσιακά στοιχεία, όπως αναφέρει το Cretapost.

Το Ειρηνοδικείο της Νεαπόλεως Λασιθίου, αφού έλαβε υπόψη του τα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση του ζευγαριού, αλλά και τις οικονομικές του δυνατότητες για την κάλυψη των χρεών του, με την προσωρινή διαταγή του, στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων, απαγόρευσε στις πιστώτριες τράπεζες, αλλά και στο Δημόσιο κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας, σε βάρος του ζευγαριού, μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 8 Ιανουαρίου του 2018.

Επίσης το Ειρηνοδικείο της Νεάπολης έκανε δεκτό το προτεινόμενο σχέδιο διευθέτησης καταβολής δόσεων από το ζευγάρι των δανειοληπτών.

Πηγή: Cretapost

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ