Εφημερίδα Κοινωνική

Κινητοποίηση εργαζομένων με ελαστική απασχόληση στο ΕΣΥ την Τετάρτη

 Breaking News

Κινητοποίηση εργαζομένων με ελαστική απασχόληση στο ΕΣΥ την Τετάρτη
10 Ιουλίου 2017

Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρά την Τετάρτη το προσωπικό που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ (επικουρικό, κοινοτικά προγράμματα, εργολαβικοί ή πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι).

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε:

για την περιφέρεια 24ωρη πανελλαδική απεργία του προσωπικού που εργάζεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

για την Αττική 5ωρη στάση εργασίας 10πμ – 3μμ του προσωπικού που εργάζεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Ακόμη, στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί: τη μονιμοποίηση των εν λόγω εργαζομένων -προειδοποιώντας ότι η απόλυσή τους θα τινάξει στον αέρα την λειτουργία των νοσοκομείων, την εξόφληση των δεδουλευμένων και την εκδίωξη των εργολάβων.

«Οι συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων δεν αποτελούν λύση καθότι υπηρεσίες Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού επικαλούμενες ότι ξεπέρασαν το 24μηνο απασχόλησης με ανανεούμενες συμβάσεις. Ως εκ τούτου η μόνη λύση είναι η μονιμοποίησή τους», συμπληρώνει.

Επίσης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι που υπηρετούν στα Νοσοκομεία με συμβάσεις έργου είναι απλήρωτοι έξι και επτά μήνες.

«Πολλά νοσοκομεία προκήρυξαν ή ετοιμάζονται να προκηρύξουν διαγωνισμούς για την σύναψη συμβάσεων εργασίας στις υποστηρικτικές υπηρεσίες. Οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι θα βρεθούν απολυμένοι. Διεκδικούμε την εκδίωξη των εργολάβων και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», καταλήγει.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ