Εφημερίδα Κοινωνική

2ο Συνέδριο Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης Ελλάδος

 Breaking News

2ο Συνέδριο Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης Ελλάδος
11 Ιουλίου 2017

Το Σάββατο 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 2ο Συνέδριο Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης Ελλάδος, με την συμμετοχή 14 δημοτικών σταθμών.

Το συνέδριο ξεκίνησε το πρωί με την εκλογή προεδρείου το οποίο αποτελούσαν οι: Παναγιώτης Αβραμίδης – Πρόεδρος Κανάλι ένα Πειραιά, Τ. Σωτηρόπουλος- Πρόεδρος 91,5 Τρίπολη, και η Μ. Αρώνη – Πρόεδρος Επικοινωνίας 94 FM Ηράκλειο Αττικής.

Το συνέδριο ξεκίνησε με χαιρετισμούς των επισήμων και αμέσως μετά έγινε ο απολογισμός από τον κ. Μιχάλη Κυριακίδη αντιπρόεδρος ΔΣ Δ.Ε.Ρ.Α. και ακολούθησαν προτάσεις για ιδρυτικό καταστατικό της ένωσης με την επωνυμία «Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». Οι 14 Ραδιοσταθμοί που συμμετείχαν ήταν:

Ο Αθήνα 9,84, Η Θεσσαλονίκη TV 100 και FM100, Πειραιάς Κανάλι Ένα 90,4FM, Ράδιο Τρίπολη 91,5FM, Sferikos 99,3 Αλεξανδρούπολη, “ATTICA TV” Ασπροπύργου, «Επικοινωνία 94FM» Ηρακλείου Αττικής, Ράδιο Ιωαννίνων 98,7FM, Κατερίνη 95,3FM, Ξάνθης Όμορφη Πόλη 89,9FM, Τηλεόραση Ορεστιάδα, Ράδιο Πρέβεζας 87,9FM, Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση της Σύρου, Πολύγυρος 90,8FM.

Τα βασικά θέματα του Συνεδρίου ήταν:

1. Η έγκριση του Καταστατικού της Ένωσης και εκλογή Διοικούσας Επιτροπής

2. Το θέμα των ραδιοφωνικών συχνοτήτων εν όψει του νομοσχεδίου που ετοιμάζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

3. Τα Πνευματικά Δικαιώματα και οι σχέσεις με τους αντίστοιχους φορείς

4. Η συνεργασία μεταξύ των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών.

Παραθέτουμε απόσπασμα από το ψήφισμα που υιοθετήθηκε: «Καλούμε την Κυβέρνηση να υλοποιήσει την εκπεφρασμένη βούλησή της να διασφαλίσει ικανό μερίδιο της λεγόμενης «κρατικής διαφήμισης» προς όφελος των περιφερειακών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ και ιδιαίτερα των δημοτικών.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το καθεστώς που διέπει τη συνεργασία μας με εταιρείες που εκπροσωπούν τους κατόχους δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και λοιπών συγγενικών δικαιωμάτων. Ζητούμε την άρση της αβεβαιότητας αναφορικά με τον αριθμό των φορέων συλλογικής διαχείρισης των ως άνω δικαιωμάτων και την ενιαία καταβολή από μέρους μας των σχετικών αμοιβών σε έναν κεντρικό φορέα που θα αναλάβει την κατανομή τους στους αντίστοιχους δικαιούχους. Ταυτόχρονα, απαιτούμε τον καθορισμό ανώτατου ορίου (οροφής) ποσοστιαίας αμοιβής (επί των διαφημιστικών εσόδων μας) ανά κατηγορία δικαιώματος, καθώς και ανώτατο όριο συνολικής επιβάρυνσης των χρηστών υπέρ των πάσης φύσης οργανισμών συλλογικής διαχείρισης των ως άνω δικαιωμάτων».

synedrio

1

2

3

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ