Εφημερίδα Κοινωνική

YΠΕΣ: Εντός Ιουνίου στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ – Πότε θα ψηφισθεί

 Breaking News

YΠΕΣ: Εντός Ιουνίου στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ – Πότε θα ψηφισθεί
14 Ιουνίου 2017

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το περιβόητο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην aftodioikisi.gr, ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου, είναι να προωθηθεί το πολυνομοσχέδιο εντός του Ιουνίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση του και να ακολουθήσει στη συνέχεια η ψήφιση του.

Πάντως αυτή τη χρονική στιγμή το νομοσχέδιο παραμένει «κολλημένο» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αφού τα αρμόδια στελέχη του, συνεχίζουν το εξονυχιστικό έλεγχο σε μια σειρά άρθρων του,επικεντρώνοντας σε αυτά με το μεγαλύτερο δημοσιονομικό κόστος.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στο πολυνομοσχέδιο υπάρχουν τρία συγκεκριμένα άρθρα, η ψήφιση των οποίων επιφέρει δημοσιονομικές αναπροσαρμογές (Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, Αντιμισθία αντιδημάρχων, χορήγηση ΜΑΠ), τα οποία έχουν κινητοποιήσει τις υπηρεσίες του ΓΛΚ, αφού δεν θέλουν με κανένα τρόπο να υπάρξει επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ΓΛΚ, εξετάζουν προσεκτικά τα άρθρα, κάνουν παρατηρήσεις και «ζητούν εξηγήσεις και διευκρινήσεις» από τα στελέχη του ΥΠΕΣ. Πάντως πηγές του υπουργείου Εσωτερικών χαρακτηρίζουν «αυτονόητες» τις συγκεκριμένες διαδικασίες «για ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό νομοσχέδιο». Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών, έχει ξεκαθαρίσει ότι το κόστος συγκεκριμένων άρθρων θα καλυφθεί αποκλειστικά από τους προϋπολογισμούς των δήμων.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ   εκφράζουν την αγωνία τους για την «τύχη» του πολυνομοσχεδίου, αφού όπως σημειώνουν πολλά από τα άρθρα του, αφορούν χιλιάδες υπαλλήλους των δήμων και των Περιφερειών της χώρας.

Πάντως τα στελέχη του ΥΠΕΣ, δεν φαίνεται να ανησυχούν, αφού σε όλους τους τόνους, με πρώτο τον υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη, ξεκαθαρίζουν ότι η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου είναι θέμα αποκλειστικά διαδικαστικό και ζήτημα ημερών.

Εφόσον η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, όπως αναφέρουν οι πηγές του ΥΠΕΣ, πραγματοποιηθεί εντός του Ιουνίου, η ψήφιση του αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.

 ΠΗΓΗ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ