Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεχειλίζει η οργή στα Κύθηρα! Αποκομμένο το νησί από πλοίο – «Καταγράφονται» οι συνέπειες

 Breaking News

Ξεχειλίζει η οργή στα Κύθηρα! Αποκομμένο το νησί από πλοίο – «Καταγράφονται» οι συνέπειες
20 Ιουνίου 2017

Αναλαμβάνει δράση ο δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης για την απίστευτη ταλαιπωρία που έχει υποστεί το νησί και οι κάτοικοί του από τα ανεκτέλεστα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ζητά στοιχεία από τους πολίτες ώστε να τα συγκεντρώσει για να κινηθεί αρμοδίως…

Δείτε τι γράφει:

 

 

charchalakis

Ο ίδιος, σε νέα του ανακοίνωση προσθέτει:

«Είναι σαφές ότι ένας Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα ούτε πλοία να δρομολογεί, ούτε επισκευές να πραγματοποιεί σε αυτά, αλλά ούτε και να υποκαθιστά τις ναυτιλιακές εταιρείες, τους πράκτορες και το καθ΄ ύλιν αρμόδιο Υπουργείο που έχουν την απόλυτη ευθύνη σε τέτοια θέματα. Η ευθύνη του Δήμου είναι η άσκηση της μέγιστης δυνατής πίεσης (με κάθε νόμιμο μέσο) προς τους αρμόδιους ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα, κάτι που γίνεται από την πρώτη στιγμή. Είχα εκτεταμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, τους Βουλευτές κ. Θοδωρή Δρίτσα (πρώην Υπουργό Ναυτιλίας), κα. Γεωργία Γεννιά, κα. Ελένη Σταματάκη και κ. Κώστα Κατσαφάδο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παν. Χατζηπέρο καθώς και τα εμπλεκόμενα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε από τη ΛΑΝΕ προς την πολιτική ηγεσία του ΥΝΝΠ, και η οποία μου μεταφέρθηκε από τον ίδιο τον Υφυπουργό, το πλοίο βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία επισκευής της μηχανής (κουζινέτα), η οποία εκτελείται από εξειδικευμένα συνεργεία και επρόκειτο την Τρίτη να κάνει δοκιμαστικό πλου προκειμένου να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του.

Ωστόσο, αποφασίστηκε να αντικατασταθεί ακόμα ένα εξάρτημα στη μηχανή και η δέσμευση της ΛΑΝΕ είναι ότι θα επανέλθει στα δρομολόγια μέχρι την Παρασκευή.Διαβίβασα στον Υφυπουργό και τους Βουλευτές την μεγάλη απογοήτευση των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του τουρισμού αλλά και των κατοίκων, καθώς το πλοίο όφειλε να επιστρέψει από την ετήσια ακινησία του πλήρως επισκευασμένο και λόγω των συνεχών (μετά την ακινησία) βλαβών, οι ακυρώσεις εκδρομέων από την Κρήτη, το Γύθειο και τον Πειραιά είναι αρκετές, γεγονός που επιβαρύνει αρνητικά τα τοπικά εισοδήματα.Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να εκτελεστούν τα δρομολόγια με άλλο πλοίο για όσο χρονικό διάστημα επισκευάζεται το ΚΟΡΝΑΡΟΣ, ωστόσο λάβαμε την απάντηση ότι δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο πλοίο τουλάχιστον για την παρούσα περίοδο.

Σύμφωνα με το άρθρο VI παρ.1 της σύμβασης της ΛΑΝΕ με το Ελληνικό Δημόσιο για την εξυπηρέτηση των γραμμών μας, η αντικατάσταση του ΚΟΡΝΑΡΟΣ με άλλο πλοίο αναλόγων προσόντων δεν είναι υποχρεωτική αλλά δυνητική.Αναμένω την ενημέρωση από το ΥΝΝΠ για να καθορίσουμε περαιτέρω ενέργειες, ενώ ζήτησα από τον Υφυπουργό κ. Σαντορινιό να επισκεφθεί το νησί μας μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να συζητήσουμε για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις μετά το 2017, καθώς λόγω των συνδυασμένων μεταφορών και των διευρωπαϊκών δικτύων που προωθεί η Ε.Ε. θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις και αλλαγές, στις οποίες οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψιν».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ