Εφημερίδα Κοινωνική

Τι συμβαίνει εάν υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες με τα POS;

 Breaking News

Τι συμβαίνει εάν υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες με τα POS;
06 Ιουνίου 2017

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας έγινε αποδέκτης παραπόνων από πλήθος ελεύθερων επαγγελματιών, κυρίως του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου καθώς αδυνατούν να τοποθετήσουν συσκευές POS διότι σε πολλές περιοχές του Ν. Μαγνησίας και ιδίως στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου όπου δεν υπάρχει το απαιτούμενο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, ή αυτό που υφίσταται υποτυπωδώς δεν καλύπτει τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές για την εγκατάσταση μηχανημάτων pos και την εύρυθμη λειτουργία αυτών.

Η ισχύουσα νομοθεσία δεν εξαιρεί από την εγκατάσταση μηχανημάτων POS επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε περιοχές όπου δεν υπάρχει η σχετική τηλεπικοινωνιακή υποδομή ή αυτή δεν επαρκεί για να καλύψει τις απαιτήσεις των εν λόγω μηχανημάτων καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει προβλεφθεί. Δεδομένης της πολύ πιθανής ύπαρξης παρόμοιου προβλήματος και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος (ιδίως νησιωτικές και ορεινές) το επιμελητήριο Μαγνησίας απέστειλε σχετικό αίτημα σε βουλευτή, οι οποίος έκανε με την σειρά του αναφορά στο υπ.Οικονομίας και ανάπτυξης.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης απάντησε ως εξής: «Σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη τεχνικών αντικειμενικών δυσκολιών, τεκμηριωμένης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, για την εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ από τους υπόχρεους, λαμβάνεται υπ” όψη κατά τη διενέργεια ελέγχων από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ