Εφημερίδα Κοινωνική

Στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού μέρος των 900 εκατ. ευρώ από τις Περιφέρειες

 Breaking News

Στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού μέρος των 900 εκατ. ευρώ από τις Περιφέρειες
23 Ιουνίου 2017

Στο πρόσθετο κονδύλιο των 900 εκατομμυρίων ευρώ, που θα πάρουν οι περιφέρειες και στην προοπτική, τμήμα των χρημάτων αυτών, να διατεθεί στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής στη διάρκεια της επίσκεψής του στην ΑΕΝ Ασπροπύργου.

Ο ΥΝΑ ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης των έργων αναβάθμισης της Σχολής και για ζητήματα που απασχολούν το εκπαιδευτικό έργο.

Ειδικότερα:

- Διαπιστώθηκε η διάθεση κονδυλίου ύψους περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής.

- Διαπιστώθηκε ότι μετά την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της Σχολής θα είναι δυνατή η αύξηση των εισακτέων μαθητών κατά 40-60 άτομα.

- Προτάθηκε η κατασκευή νέας κτιριακής υποδομής, σε υφιστάμενο χώρο μέσα στη Σχολή, με 10 αίθουσες διδασκαλίας, ώστε να αποσυμφορηθούν περαιτέρω οι εγκαταστάσεις, ενόψει της αύξησης του αριθμού των σπουδαστών.

-Διαπιστώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της πισίνας στη Σχολή Σωστικών, η οποία είναι θερμαινόμενη, με αποτέλεσμα να μπορούν οι σπουδαστές να κάνουν εκεί την απαραίτητη εκπαίδευση και μαθήματα κολύμβησης, ακόμα και το χειμώνα και να μη χρειάζεται να απευθύνονται έξω από τη Σχολή.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων, συντήρησης της πισίνας και του βιολογικού καθαρισμού, απογραφής υλικών, καθώς και ενίσχυσης των Εργαστηρίων της Σχολής.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ