Εφημερίδα Κοινωνική

«Βόμβες» Σκουρλέτη από τον Πειραιά – Τι απάντησε σε όσους κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για «μετάλλαξη»

 Breaking News

«Βόμβες» Σκουρλέτη από τον Πειραιά – Τι απάντησε σε όσους κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για «μετάλλαξη»
08 Ιουνίου 2017

Μαζική και δυναμική η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη. Το θέμα: «Οι προκλήσεις για την κυβέρνηση της Αριστεράς».

«Ζούμε σε συνθήκες μιας διαρκούς πολιτικής ήττας. Είμαστε αναγκασμένοι διαρκώς να κάνουμε συμβιβασμούς. Αλλά ταυτόχρονα να μπορούμε να διακρίνουμε και ποιες είναι οι μικρές έστω δυνατότητες για να σώζουμε ή να κερδίζουμε πράγματα από τη συμφωνία με τους θεσμούς», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο φιλόξενο χώρο του Kremlino στην πλατεία Κοραή.

Και πρόσθεσε: «Αν δουν την κυβέρνηση να συμβιβάζεται με τα μέτρα λιτότητας θα είναι το πρώτο βήμα της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς» είπε, και πρόσθεσε πως «Μπορεί να υποστήκαμε μια πολιτική ήττα, αλλά η μεγαλύτερη πολιτική ήττα είναι όταν υιοθετείς τις προτάσεις του αντιπάλου σου. Και αυτό δεν θα το κάνουμε ποτέ».

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι η μεγάλη διαφορά της κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι η τελευταία «εξακολουθεί να υπεραμύνεται της λογικής των προγραμμάτων λιτότητας».

«Μια διαφορά», πρόσθεσε, «που πρέπει να την υπενθυμίζουμε συνέχεια γιατί είναι διαφορετικό να εφαρμόζεις πράγματα όταν βρίσκεσαι απέναντι με υπέρτερους συσχετισμούς, με παγιωμένες καταστάσεις, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις απέναντί σου έναν ιδιόμορφο πόλεμο από το εξωτερικό και το εσωτερικό, να συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις πολλά περιθώρια επιλογών αλλά να λες ότι εγώ δεν συμβιβάζομαι με αυτή την πολιτική, δεν παραδέχομαι ότι αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος. Και είναι τελείως διαφορετικό να λες ότι υπάρχει ο μονόδρομος της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, ότι έχει έρθει το τέλος της ιστορίας, ότι οι διακρίσεις μεταξύ Αριστεράς – Δεξιάς έχουν τελειώσει».

Δήλωσε επίσης ότι «ο κόσμος καταλαβαίνει τα ζόρια της κυβέρνησης, γνωρίζει ότι δεν είμαστε εμείς οι οποίοι αποτελούν την αυθεντική έκφραση αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται. Και το χαίρεται αυτό. Προτιμάει αυτούς που παλεύουν να λειάνουν τις επιπτώσεις μιας αντικοινωνικής πολιτικής από αυτούς που την καθαγιάζουν».

Ο υπουργός εκτίμησε ακόμα ότι δεν θα υπάρξει γενναία αναδιάρθρωση του χρέους, κάνοντας λόγο για «ακαμψίες της Ευρώπης», ενώ συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα είναι πειραματόζωο, όχι μόνο για να εφαρμόζονται ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά για να αρχίζει να εμπεδώνεται η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, με τις διευρυμένες ανισότητες. Μιας Ευρώπης που ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται από τις μεγάλες αξίες που την οδήγησαν στη συγκρότησή της».

Χαρακτηριστικό ήταν το post της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ Ελένης Σταματάκη μετά το πέρας της εκδήλωσης: «Ακούστηκαν πολλές απόψεις και προβληματισμοί, για το τι κατακτήσαμε, για το πως προχωράμε μαζί. Πάντως, τέτοιες συζητήσεις θα πρέπει να γίνουν συχνότερες. Μας δίνουν δύναμη για να επιμείνουμε…Μπορούμε Μαζί!».

Μεταξύ των παρευρισκομένων μπορέσαμε και διακρίναμε: τον πρώην Αναπλ. Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, τον βουλευτή κ. Θεόδωρο Δρίτσα, την βουλευτή κα. Ελένη Σταματάκη, την βουλευτή κα. Γεωργία Γεννιά, τον κ. Γιάννη Καρδαρά, τον κ. Γιάννη Λιουδάκη, τον κ. Γιάννη Κλάδη, τον κ. Νότη Ανανιάδη, τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας μας κ. Σταύρο Καραμπερόπουλο, την κα. Βιολέτα Γεράνη,  τον κ. Σάββα Αθανασίου, την κα. Σωτηρία Χατζή, τον κ. Μιχάλη Γκιών, κ.α.

skoyrleths

DSCN9041

DSCN9099

σκουρλετης

skoyrleths

skourleths1

skourleths2

skourleths3

skourleths4

skourleths5

skourleths_dritsas


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ