Εφημερίδα Κοινωνική

Συμβασιούχοι: Δεδουλευμένα και μετά… απόλυση – Πολιτικό αδιέξοδο σε φόντο σκουπιδιών

 Breaking News

Συμβασιούχοι: Δεδουλευμένα και μετά… απόλυση – Πολιτικό αδιέξοδο σε φόντο σκουπιδιών
20 Ιουνίου 2017

Μόνο τα δεδουλευμένα μπορεί να διασφαλίσει στους συμβασιούχους το υπουργείο Εσωτερικών, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με εκπροσώπους των εργαζομένων και των συμβασιούχων στους δήμους, ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης. Όπως είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σκουρλέτης, θα αναμένει την απόφαση του Κλιμακίου του 1ου Τμήματος και «εφόσον υπάρξει πρόβλημα, τότε θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα το λύνει». Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, παραδέχθηκε εμμεσως πλην σαφώς ότι οι συμβασιούχοι οδεύουν σε απόλυση, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση θα δώσει τη δυνατότητα στους δήμους για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες στον τομέα καθαριότητας να προσλάβουν τόσο διμηνίτες όσο και οκταμηνίτες.

Ωστόσο, είναι σαφές τόσο από το άρθρο 103 του Συντάγματος όσο και από το ΠΔ 164/2004 (Παυλόπουλου) ότι δεν μπορούν να προσλήφθούν όσοι εργάζονται σήμερα και θα απολυθούν. Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε στους συνδικαλιστές ότι «έχουν ηδη εγκριθεί από το ΥΠΕΣ 2600 μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα από τα σχετικά αιτήματα των δήμων». Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πότε και πώς θα γίνουν οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί ή διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

skoypidia

Ήδη ο Πειραιάς έχει αρχίσει να γεμίζει σκουπίδια καθώς δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια απορριμματοφόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αυτή την εξέλιξη οι συνδικαλιστές των ΟΤΑ προσανατολίζονται σε συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Σχετική απόφαση θα ληφθεί σε συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη. «Κατά τη συνάντηση, δυστυχώς, ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τις πρώτες απολύσεις 10.000 εργαζομένων (σ.σ. συμβασιούχων – “παρατασιούχων” Καθαριότητας) της Αριστεράς!» ανέφερε σε σχόλιό του ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, προσθέτοντας «Συνάδελφοι ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, το έχουμε αποδείξει και σε ακόμη πιο δύσκολα χρόνια».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ