Εφημερίδα Κοινωνική

Μειωμένες κατά 80% οι επικουρικές συντάξεις!

 Breaking News

Μειωμένες κατά 80% οι επικουρικές συντάξεις!
26 Ιουνίου 2017

Μειωμένες έως 80% είναι οι επικουρικές συντάξεις που έφθασαν πλέον στα 160 ευρώ κατά μέσο όρο, όπως τονίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Επιπλέον καμία επικουρική δεν έχει εκδοθεί από την 1/1/2015 καθώς ο «περιβόητος» μαθηματικός τύπος των νέων επικουρικών, έχει «λοξοδρομήσει» πάλι μεταξύ ΕΛΣΤΑΤ , Ενιαίας Αναλογιστικής Αρχής και διεύθυνσης Ασφάλισης.

Όπως έχει καταγγείλει ο βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Βρούτσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε τον μαθηματικό τύπο που είχε εκδοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2013, «λόγω εμπάθειας και ιδεοληψίας».

«Τέλος ανοχής και αντοχής» παρατηρεί ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), Νίκος Χατζόπουλος. Η απώλεια των εισοδημάτων των συνταξιούχων ξεπερνά πια το 50% και υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα φάρμακά τους. Επιπρόσθετα , μέσα στον ορυμαγδό των άγριων περικοπών, οι επικουρικές συντάξεις έχουν πλέον εξαϋλωθεί και μάλιστα παρατηρείται στάση πληρωμών. Το ΕΝΔΙΣΥ παρατηρεί ότι στις επικουρικές δεν καταβάλλεται ούτε καν προσωρινή σύνταξη όπως συμβαίνει με τις κύριες συντάξεις, υπάρχει νόμος που το επιβάλλει.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ