Εφημερίδα Κοινωνική

Κρατούμενος από τη Δ’ πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού: Πήγα να κλέψω γιατί αρνούμαι να με τυραννούν εργοδότες και… ξυπνητήρια!

 Breaking News

Κρατούμενος από τη Δ’ πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού: Πήγα να κλέψω γιατί αρνούμαι να με τυραννούν εργοδότες και… ξυπνητήρια!
23 Ιουνίου 2017

Ο ένας από τους δύο δράστες της απόπειρας ληστείας του ΑΤΜ της Εθνικής τράπεζας στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, που συνελήφθη δημοσιοποίησε κείμενο από τις φυλακές Κορυδαλλού και μιλά για την σύλληψή του.

Πρόκειται για τον 25χρονο Δημήτρη Χαρίση, ο οποίος στις 10 Μαΐου μαζί με έναν ακόμη συνεργό επιχείρησαν να σηκώσουν το χρηματοκιβώτιο του ΑΤΜ. Λόγω βλάβης στο μηχανάκι τους αναγκάστηκαν να φύγουν με τα πόδια με αποτέλεσμα ο Δ. Χαρίσης να εντοπιστεί από φύλακα της σχολής και να συλληφθεί από αστυνομικούς.

Οπως δηλώνει σε κείμενό του που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «τα χρήματα της ληστείας λοιπόν προορίζονταν για να καλύψουν τις ανάγκες της καθημερινής μου διαβίωσης.Ήταν μια συνειδητή επιλογή να αρνηθώ τη σύγχρονη μορφή εργασίας».

Αναλυτικά ένα απόσπασμα από το κείμενο του Δ. Χαρίση: Τα χρήματα της ληστείας λοιπόν προορίζονταν για να καλύψουν τις ανάγκες της καθημερινής μου διαβίωσης.

Ηταν μια συνειδητή επιλογή να αρνηθώ τη σύγχρονη μορφή εργασίας που θέλει τον άνθρωπο ως πειραματόζωο στα χέρια του εκάστοτε εργοδότη, να αρνηθώ την τυραννία του ξυπνητηριού, το επικριτικό βλέμμα του αφεντικού, τις καθημερινές προσβολές, τις “φιλικές παραινέσεις” για μεγαλύτερη παραγωγικότητα και γενικότερα τη ρομποτοποιημένη καθημερινότητα του εργαζόμενου στα πλαίσια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ο σύγχρονος τρόπος διαβίωσης στις καπιταλιστικές μεγαλουπόλεις, τρέχει με ρυθμούς φρενήρεις και απαιτεί ανθρώπους έτοιμους να ακολουθήσουν τα κονσερβοποιημένα πρότυπα που πλασάρει. Ο χρόνος τεμαχίζεται και επιβάλλεται. Η κοινωνική ανέλιξη, το υπέρτατο καπιταλιστικό όνειρο, δημιουργεί τους είλωτες της εποχής μας. Στον αξιακό μου κώδικα υπάρχει μια βεντάλια επιλογών για όποιον θέλει να αντιπαλέψει το καπιταλιστικό τερατούργημα και συγκεκριμένα την εκφυλισμένη μορφή της εργασίας εντός του. Ο νους μου ταξιδεύει…».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ