Εφημερίδα Κοινωνική

Επικράτησε η λογική! – Διορθώθηκε η απόφαση για τις υδατοκαλλιέργειες μετά από κινητοποίηση Δημητριάδη

 Breaking News

Επικράτησε η λογική! – Διορθώθηκε η απόφαση για τις υδατοκαλλιέργειες μετά από κινητοποίηση Δημητριάδη
23 Ιουνίου 2017

Την Πέμπτη 1η Ιουνίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής διόρθωσε την Απόφαση 150/2017, αφαιρώντας το δεύτερο σκέλος της, με το οποίο ζητείτο από την Πολιτεία η επίσπευση της δημιουργίας των ιχθυο – βιομηχανικών ζωνών (ΠΟΑΥ), θέμα στο οποίο είχε αναφερθεί εκτενώς η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ σε προηγούμενο φύλλο μας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου Γ. Δημητριάδη στο Δ.Σ. Πόρου την Παρασκευή 2 Ιουνίου, η επαναδιατύπωση της Απόφασης 150/2017 ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας το λάθος της αρχικής διατύπωσης.

Υπενθυμίζουμε πως η αρχική απόφαση είχε προκαλέσει την οργή της δημοτικής αρχής του νησιού και μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Πόρου, ενώ ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Περιφερειακής Αρχής της κας Δούρου.

Να σημειώσουμε πως η διόρθωση της Απόφασης 150/2017, επετεύχθη χάρη στην επιμονή του δημάρχου Πόρου, o οποίος τις τελευταίες εβδομάδες είχε έρθει σε επαφή με την κ. Δούρου και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ενώ παρέστη και στη συνεδρίαση του Π.Σ. την Πέμπτη 1/6, αναπτύσσοντας τις θέσεις του Δήμου Πόρου, με αποτέλεσμα στο τέλος να επικρατεί η λογική.

Ο κ. Δημητριάδης, ενημέρωσε ότι προανήγγειλε στο Π.Σ. Αττικής, ότι αρκετοί δήμαρχοι περιοχών που θίγονται από το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών, έχουν ήδη έρθει σε συνεννόηση μεταξύ τους, ώστε να αναπτύξουν κοινή δράση με στόχο την αλλαγή του χωροταξικού σχεδιασμού.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ