Εφημερίδα Κοινωνική

Έπεσαν οι υπογραφές για τα επιπλέον διόδια στην Εγνατία παρά τις αντιδράσεις

 Breaking News

Έπεσαν οι υπογραφές για τα επιπλέον διόδια στην Εγνατία παρά τις αντιδράσεις
01 Ιουνίου 2017

Παρά τις οποίες αντιδράσεις των τοπικών φορέων (ΟΤΑ) και κατοίκων για τη μη εγκατάσταση και λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδού και παρά το ήδη αυξημένο κόστος μεταφοράς, ανθρώπων, αγαθών και προϊόντων οι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών – Μεταφορών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρήστος Σπίρτζης, αντίστοιχα, προχώρησαν στην έκδοση αποφάσεως για τη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων μέσα στους επόμενους μήνες με απώτατο χρονικό όριο τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Πριν από δύο 24ωρα εκατοντάδες πολίτες και σύσσωμες οι τοπικές αρχές του Δήμου και της περιφερειακής ενότητας Καβάλας προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό, περίπου για 30 λεπτά, τμήματος της Εγνατίας Οδού, στο σημείο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο νέος σταθμός διοδίων, ο δεύτερος κατά σειρά μέσα σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τον πρώτο, όπου βρίσκεται στη Μουσθένη του Δήμου Παγγαίου και λειτουργεί τον τελευταίο 1,5 έτος.

Στην παγκαβαλιώτικη αυτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας με τη συμμετοχή της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όλων των δημάρχων της περιοχής, του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, φορέων και συλλόγων, οι συμμετέχοντες έστειλαν μήνυμα αντίδρασης στην απόφαση της Εγνατίας Οδού, κάνοντας λόγο για μια «παράλογη απόφαση που θα ζημιώσει την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής».

Τώρα, οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σπίρτζης με την υπ΄ αριθμ. ΔΝΣγ/οικ.35897/ΦΝ 393/2017 απόφασή τους τροποποιούν παλαιότερη υπουργική του 2014 (την υπ’ αρ. 6686/2014) για «την χωροθέτηση σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξονες αυτής κα την υιοθέτηση συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων δορυφορικής τεχνολογίας».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ